Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

torstai 10. marraskuuta 2016

Rasistinen Taffel(ko)?!

Vaikka yleensä kirjoitankin kirjoista tai toisinaan sarjoista ja leffoistakin, niin tällä kertaa oli ihan pakko kirjoittaa asiasta, joka sattui pahasti silmään uudesta sipsipussista ja ravisteli mieltäni. Ostettiin nimittäin mieheni kanssa Taffelin sipsipussi, jossa oli hyvin, hyvin erikoinen mainosnauha. Sinivalkoisessa nauhassa mainostettiin, että Taffeleita on tehty jo vuodesta 1969, mikä ei kyllä näyttänyt olevan sen pääpointti... Nimittäin aina nauhassa olevien Suomen lippujen välissä oli iso teksti: SUOMESSA / SUOMALAISELLA TYÖLLÄ / SUOMALAISILLE TEHTY. Ja kun viidestä sanasta kolme on jotenkin käännetty sanasta Suomi ja sama on vielä varmistettu ruotsiksi: TILLVERKAD I FINLAND / FÖR FINLANDARE, niin tuli siitä kyllä melko rasistinen olo. Sen jälkeen mainosnauhassa pyydetään kääntämään se ympäri, ja toiselta puolelta pääseekin lukemaan seuraavan infotekstin Taffelista: "Me Taffelilla kuuntelemme tarkasti suomalaisia kuluttajia ja tuomme runsaasti innovatiivisia tuotteita rikastuttamaan ihmisten arkea. [...] - suomalaisella työllä, suomalaisille, Suomessa." 
Ehkä Taffelin ei ollut tarkoituksena antaa näin rasistista, perussuomalaista kuvaa itsestään tai ehkä joku ajatteli, että tämä oli hyvä läppä, mutta ei se ole. Onkohan kaupoissa kohta sipsivartija, jonka työtä on katsoa, etteivät ulkomaalaiset vain yritä ostaa Taffeleita? Jokuhan voisi sitten perustaa bisneksen ja alkaa diilaamaan Taffeleita niille, joilta se on kielletty! ...tosin tuskinpa haluavat. Entä jos ulkomaalaista syntyperää oleva henkilö hakee töihin Taffelille, niin katsotaanko siellä jo heti nimen perusteella, että tälle kaverille ei anneta edes mahdollisuutta, vaikka hän olisi ollut ennen tyyliin ritariarvolla palkittu Englannin kuninkaallinen sipsinmaistaja?

No can do! Nimittäin ikävä kyllä, mutta meidän perheessä meni nyt hetkeksi Taffelit boikottiin!

-peace & love, and respect to (almost) you all-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!