Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

lauantai 19. marraskuuta 2016

BFF-lukuhaaste 20.11.16 - 14.2.2017

Kunnianosoitukseksi ystävyydelle, aloitan BFF-lukuhaasteen. Haaste alkaa 20.11, ja kestää aina ystävänpäivään - 14.2.2017 - asti.

Ystävyys on suuri siunaus ja onni, mutta se ei ole itsestäänselvyys, eikä aina helppoa. Onneksi todellinen ystävyys kestää läpi pahimpienkin mysrkyjen. Joten rakkaudesta, kunniotuksesta, sekä kiitokseksi tosi ystävilleni haluan pitää tämän lukuhaasteen.

Lukuhaasteen aiheena on siis ystävyys, ja jokaisella varmasti on jonkinlainen käsitys siitä, että mitä kaikkea se voikaan merkitä. Kirja voi tietenkin olla mistä tahansa genrestä, kunhan sen keskiössä on ystävyys - parhaimmillaan, pahimmillaan, miten vaan - sellaisena, niin kuin se on. Kirjan ei tarvitse olla ystävätarina, mutta ystävyyden pitää olla yksi suurista tekijöistä kuitenkin. Ja kun hetken miettii, niin tähänhän löytyy todella paljon kirjoja, dekkareita, fantasiaa, draamaa, rakkautta, chick littiä, kauhua, mytologioita... jne. jne.
Yöpöydän kirjat-blogin Niina T. oli tehnyt tällaisen hienon ja juuri tähän lukuhaasteeseen sopivan kuvan. Niina onkin jo vanha konkari kirjabloggaamisen saralla, joten hänestä on hyvä ottaa mallia. Respect!

[Osallistumisohjeet] Voit osallistua, missä vaiheessa haastetta vain, ilmoittumautumalla kommenttikentään. Ja sitten ystävänpäiväviikolla tee kooste kirjoista (tai käytä tunnistetta Ystävyys tai BFF-lukuhaaste), josta on helppo koota kirjat, jotka olet lukenut tänä aikana ja haluat ilmoittaa haasteeseen. Jos sinulla on aiheeseen liittyvä blogi, voit lisätä siitä myös linkin osallistuessasi, sillä liitän tekstiin osallistujien nimet ja mahdolliset blogit. Voit myös myöhemmin jakaa linkkejä blogiisi tai kirjoihin jotka ilmoitat haasteeseen. Näin me muutkin saamme hyviä tipsejä kirjoista, joita kannattaa (tai ei kannata) lukea.

[Palkinnot!] Koska ystävyys on lahja, niin minäkin palkitsen teidät tästä lukuhaasteesta! Osallistujilla on 16.2.2017 asti aikaa listata haasteeseen sopivat kirjat, jotka ovat lukeneet, ja sitten minä alan käymään niitä läpi...

 1. Eniten sopivia kirjoja lukenut: Saa valita palkintokirjoista kolme kappaletta!
 2. Toiseksi eniten sopivia kirjoja lukenut: Saa valita palkintokirjoista kaksi kappaletta!
 3. Kolmanneksi eniten sopivia kirjoja lukenut: Saa valita palkintokirjoista yhden kappaleen!
 
Näistäkin tarinoista löytyy ystävyyttä, erilaisissa muodoissa, niin kuin se aina on...
Palkintosijojen jakautessa, jaan useampia kirjoja... Ja koska kannatan kierrätystä, on osa kirjoista ostettu kirppareilta, toiset kirjakaupoista yms. paikoista. Palkintokirja listalta löytyy jo nyt mistä sitten valita, kun aika on kypsä, kuten esimerkiksi Katri Mannisen: Kesä Kaliforniassa, Nora RobertsinYön sävelet, Dan Winslown: Raakalaiset, Cecelia Ahernin: Ihmemaa, D.H LawrencenRakastuneita naisia, Pirjo Hassisen: Popula, Pasi Ilmari Jääskeläisen: Harjukaupungin salakäytävät, Alexander McCall SmithinNaisten etsivätoimisto nro1 - Mma Ramotswe tutkii, sekä Kjell Westön: Missä kuljimme kerran
Ja voi olla, että tulen ehkä vielä lisäämäänkin muutaman vaihtoehdon matkan varrella, että löytyy sitten valinnanvaraa ja jos sijat menevät jakoon... 

Lisäksi lohdutuspalkinnoksi kuuden osallistujan kesken arvotaan naistenhömppää - kaupoissa myytäviä sadan sivun Timantti- ja Lääkäri-hömppätarinoita - tai vaihtoehtoisesti Aku Ankan taskukirjoja! Ja sitten vielä lopuksi, jos kirjoja nyt sitten kuitenkin jää yli - sillä vaihtoehtojahan oli enemmän kuin palkintoja - arvon ne osallistuvien lukijoideni kesken. Ystävyys kannattaa! So let's read!
Kiva, jos osallistuit! Muistetaan ystäviämme, pidetään hauskaa ja nautitaan haasteesta! Voit seurata lukuhaasteen edistymistä blogistani! 

BFF-lukuhaasteessa mukana: Kirjasähkökäyrän Mai Laakso, Yöpöydän kirjat-blogin NiinaT, Lukutoukan kulttuuriblogin Krista, Heidi Ropponen, Tuhansia sivuja-blogin Marja-Liisa, Evarian kirjahylly-blogin Evaria, Suvi Vikholm, Jokken kirjanurkka-blogin Jokke, Karvakasan alta löytyi kirja-blogin Tiia&Tommi, Tuhansia sivuja-blogin Marja-Liisa, Kirjakaapin kummitus-blogin Jonna R, Ulla Salo, Dysphoria kirjablogin Heidi P, Mira Metsälä, Syksyn Lehti, Tekstiluola-blogin Tuomas, Kartanon kruunaamaton lukija-blogin Elegia, Kaisa Reetta, Minna Vuo-Cho, Joanna von Scarlett, Sumi

Huom! Jos huomaat blogisi puuttuvan listasta, niin ilmoitathan siitä minulle. Thanks! :) 

KiraNiia @ Arca Fabulorum - Tarina-arkku

-peace & love, and respect to you all-

16 kommenttia:

 1. No niin, nyt onnistunee kommentointi, hienoa! Ja mukaan tulen. Sainkin juuri sopivasti luettua erään kirjan, joka mielestäni sopii teemaan hyvin. Siinä on merkittävässä osassa henkilön kaipuu ystävyyteen - ja sitten hän sellaisen saakin, mutta vähän likaiseksi menee. :D

  Lisäksi minulla ollut hyllyssä lukematta jo kauan eräs kirja, jonka oletan käsittelevän ystävyyttä. Jospa saisi nyt sen vihdoin tämän haasteen innoittamana luettua. Eli mukana ollaan :)

  VastaaPoista
 2. Mukana ihanassa haasteessa! Toivottavasti saan luettua ainakin uutaman teemaan liittyvän kirjan 14.2. mennessä :)

  VastaaPoista
 3. Weird! Kaikki vanhat kommentit joka tekstistä katosi sen jälkeen, kun olin asetuksia muokannut :D Mutta jatkakaamme juttua nyt tähän "puhtaalle" pöydälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas outoa, että ei voi yhtä aikaa näyttää Google+ ja Blogger-tilillä tehtyjä kommentteja - en tiennytkään tätä aikaisemmin. :( No, luultavasti kaikki ilmoittautuneet, jotka tekevät ystävänpäiväksi koosteen lukemistaan varmaan muistavat linkata tähän postaukseen tai mahdolliseen koosteiden keruu postaukseen niin eivät joudu hukkaan.

   Poista
 4. Kiitos haastekutsusta. Katsotaan, miten käy. Tiedossa on hurjan kiireinen vuosi monestakin syystä, joten en lupaa mitään.
  Hienot palkinnot kuitenkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistumaan pääsee yhdelläkin kirjalla, joten tervetuloa! ;)

   Poista
 5. Kiitos kutsusta! Voipa hyvinkin olla, että lähden miettimään jotain ystävyyshaasteeseen sopivaa luettavaa ja tulen mukaan. Rauhaisaa joulua :)

  VastaaPoista
 6. Ihmettelinkin kun en pystynyt vastaamaan vanhaan ketjuun, joka näkyy mun omalla Google+ sivulla =D

  Mulla oli luettuna Punainen kuningatar ja Ihanat naiset rannalla. Seuraksi tarjoaisin Miika Nousiaisen Juurihoito -kirjaa.

  Välillä olen lukenut vähän haasteen ulkopuolelle osuvia kirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvältä! Ja onhan se aivan sallittua lukea välillä muutakin! ;) Tervetuloa osallistumaan!

   Poista
  2. Emma Clinen Tytöt -kirja tuli luettua. Tykkäsin!

   Poista
 7. Hei, haasteeseen lukemani kirjat löytyy listattuna tästä postauksesta: http://adelheid79.blogspot.com/2017/02/hyvaa-ystavanpaivaa-bff-lukuhaasteen.html

  VastaaPoista
 8. http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2017/02/best-friends-forever-eli-bff-haaste.html
  Täältä löytyy BFF-haastekoonti. Kiitos Kira Niia haasteesta. Ja myöhäiset ystävänpäivätoivotukset.

  VastaaPoista
 9. Tässä minun haastekoontini: http://evariankirjahylly.blogspot.fi/2017/02/haastekoonti-bff-lukuhaaste.html

  VastaaPoista
 10. Haastekoosteeni ilmestyy täällä huomenna klo 10. Kiitos haasteen vetämisestä. ♥

  VastaaPoista
 11. Tässä minun BFF-haastekoosteeni: https://koukussakirjoihin.blogspot.fi/2017/02/ystavyyshaaste.html
  Terveisin Kirjojen kauneudesta -blogi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!