Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

tiistai 22. marraskuuta 2016

Naisten aakkoset ( C )

Nyt olen edennyt Naisten aakkosissa Ceehen, ja tällä kertaa kyseessä olikin paljon kuviteltua hankalampi kirjain... Mutta kiitos, kuitenkin Tarukirjan Margitille, joka toi tämän sarjan Suomeenkin! Tässä on siis tarkoituksena edetä ihan omaan tahtiin kirjain kerrallaan ja vastata kolmeen kysymykseen aina sopivalla etu- tai sukunimellä... Ja kun, minusta tämä oli sen verran hauskaa, että haastavaa, niin aloitin tekemään myös Miestenkin aakkosia...  Mutta, anyway, tässä tulee nyt kuitenkin, tällä kertaa mimmien Cee!
Ilmaisten kuvien sivulta, C. Thanks pinterest.com
Naisten aakkosissa, etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella - nyt vuorossa olisi sitten C. Ja kysymyksiä on kolme (tai no ehkä kuitekin neljä...)

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (tai molemmat...): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustu paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Vastaukset:

1. Camilla Läckberg, ruotsalainen dekkaristi, joka on Me Naisissakin nimetty uudeksi dekkariprinseksaksi. Camillan kirjojen pääosatähti, Erica, on sen verran hyvä tyyppi, että kirjojen pariin palaa jo ihan siksikin, koska haluaa tietää, että mitä Ericalle kuuluu. Camilla Läckbergin nimi kannattaa painaa mieleen... jos uskaltaa! Olen itse kirjoittanut yhden jutun Camillan, viime vuonna tulleesta pirun kovasta *Leijonankesyttäjä* (<- chekkaa tuosta!) nimisestä kirjasta.
2. Christina Ricci, no ne sen silmät! Wow!
3a) Carita Forsgren, en ole ehtinyt vielä lukea hänen tuotantoaan, mutta Kolmen kuun kuningatar, kuullostaa juuri minulle sopivalta kirjalta. Tapahtumien sijoittuessa 1500-luvun Suomeen ja jo kirjan nimikin kuullostaa sopivan myyttiseltä! Ja myös siksi se löytyykin myös TBRsadastanikin.
3b) Leonora Carrington, meinasin jopa jättää tällä kertaa koko B-vaihtoehdon vastaamatta, mutta sitten muistin, että maailmahan on täynnä upeita naistaiteilijoita! ...niin sitten Goooglen ja Wikipedian kautta löysinkin psykedeelisen ja upean Leonoran, jonka sanotaankin olleen yksi surrealistisen taiteen kovimmista edustajista. Ja kun hänen töitään ihastelin, en voi muuta kuin yhtyä siihen!
Kiitos kuuluu myös tälläkin kertaa, aivan mahtavalle ilmaisten kuvien sivustolle kuin, pinterest.com 

Tässä sen näkee, että kun näitä aakkosteluja tekee, niin löytää aina uusia tuttavuuksia, sekä muistaa vanhoja. Joten tällaiselle yleissivistys- ja nippelitietonarkkarille, kuin minä, tämä onkin juuri oikeanlaista tekemistä... Hieman, niin kuin oman mielen ristikkoa, kun yrittää muistaa ja etsiä sopivia ihmisiä ja nimiä. Joten tietenkin suosittelen tätä muillekin! 

Chekkaa myös keitä muita olen aakkostellut:

Naisten aakkoset: ( A ) ( B ) ( C ) ( D )

Miesten aakkoset: [ A ] [ B ] [ C ] [ D ]

-peace & love, and respect to you all-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!