Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

perjantai 11. marraskuuta 2016

Rick and Morty (Netflix)

Rick näyttää Mortylle maailmaa... kirjaimellisesti.
Rick and Morty on amerikkalainen, ihan pirun hauska, aikuisten animaatio [adult swim]-kanavalta, joka on IMDb:ssäkin saanut hulppeat 9,3/10 (87 201 ääntä!), mikä on todella kova saavutus kyseisillä sivuilla. Sarja kertoo alkoholisoituneesta tiedemiehestä, joka on vasta luonut uudelleen suhteen perheeseensä, nyt Rick asusteleekin tyttärensä Bethin perheen autotallissa. Hän on muuttanut autotallin salaiseksi laboratoriokseen, ja koska Beth ja lapset pelkäävät isoisänsä taas häipyvän vuosiksi maisemista, he katsovat läpi sormiensa mm. Rickin juopottelua, sekä vanhan äijän ärinää, ja kaikkia muitakin - toisinaan melko moraalittomiakin - touhuja. Morty taas on sellainen epävarma, nössöhkö 13-vuotias koululainen, joka katsoo isoisäänsä ylöspäin, sillä Rick on maailman älykkäin - anteeksi, Rick on universumin älykkäin - olento. Jonka vuoksi hän joutuukin usein ottamaan Mortyn mukaansa seikkailuille, jotta Mortyn normaalit, "tyhmät aivoaallot" peittäisivät Rickin, super-mittaamattoman arvokkaat-uber-extra-älykkäät aivoaallot, sillä heillä on vastassansa mm. universumin poliisit, muiden rinnakkaistodellisuuksien Rickit, sekä muut eri planeetoilla, rinnakkaistodellisuuksissa yms. tapahtuvat asiat ja olennot.

Myöhemmin muukin perhe tulee enemmän esille, varsinkin kakkoskaudella, joka on nyt myös vihdoinkin tullut Netflixiin. Kakkoskaudella Beth ja Jerry viedäänkin esim. universumin parhaaseen pariterapiaan, ja yhdessä jaksossa Jerry jätetään Jerryjen päiväkotiin, jonne eri universumien Jerryt voidaan viedä hoitoon yms. älytöntä, mutta älyttömän hauskaa! Tämä sarja ei sovi tosikoille, mutta jos omaat huumorintajua ja pidät joistakin muista aikuisten animaatioista, niin kuin vaikka Simpsoneista, Futuramasta, South Parkista tai American Dadista yms. tulet varmasti pitämään tästätkin! BTW, mikään noista mainitsemistani sarjoista ei ollut saanut yhtä paljon pointseja IMDb:ssä, kuin Rick and Morty. Itse olenkin jo vuoden verran odotellut kolmatta kautta alkavaksi jenkeissä, sillä nyt näyttäisi siltä, että kaudet tulevat kahden vuoden välein, enkä malttaisi millään enää odottaa. Toisaalta ei ihme, että sarjan teossa kestää (vaikkei jaksoja ole kuin kymmenen per kausi), sillä viimeksi tänään, kun katsoin viimeisen jakson kakkoskaudelta, nyt kun sen vihdoin pääsi katsomaan suomen tekstityksillä, tuli ajateltua, että Daamn! Että nää kaverit on fiksuja, jotka tätä tekevät! Ja pakko ollakin, sillä sarjassa hypitään eri universumeissa, planeetoilla yms. mestoissa, ja Rickin ollessa tiedemies, joka kehittelee kaikkia erilaisia, hulluja keksintöjä, on näiden kavereiden pakkokin olla ihan pirun älykkäitä tai ainakin tietää normaalia enemmän mm. kvanttifysiikasta... Sarjan katsominen ei itse kuitenkaan vaadi kummempaa tietämystä noista mainitsemistani asioista, sillä loppujen lopuksi sarja käsittelee enemmänkin ihmisiä ja ihmissuhteita, vaikkakin hieman erikoisissa olosuhteissa... Kiitos ihan peevelisti sarjan luojille, Justin Roilandille ja Dan Harmonille!

Chekkaa ihan oikeasti seuraavat linkit youtubesta! Tai luota suoraan sanaani, ja painele samantien katsomaan Netflixistä kyseistä sarjaa, nyt kun kakkoskausikin on vihdoin saatavilla suomen subeilla!!
Hauskimmat setit sarjasta Rick and Morty
tai Rick and Morty season 1 trailer

Arvosanaksi, ihan pirun varmasti, ja ihan pirun extra-super-uber oikeutetusti ja ansaitusti, annan tälle 5+/5.
 - Rick and Morty [adult swim]-kanavalta, ykköskausi 2013 ja kakkoskausi vuonna 2015, joten todennäköisyyksien mukaan kolmoskautta voi alkaa pikkuhiljaa odottelemaan alkavaksi. Wubalubadubdub!!
- Jakson kesto 22 min, kymmenen jaksoa per kausi. 
- Sarjan loivat Justin Roiland ja Dan Harmon, Justin Roiland tekee myös äänet molemmille, sekä Rickille, että Mortylle.

- peace & love, and respect to you all -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!