Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

lauantai 20. elokuuta 2016

Charlie Mansonin mieli(puoli): "Aquarius" (NBC)

Mikä:  Aquarius (NBC), mielenkiintoisesti 60-70-luvun taitteesta, niin polittisesti, kuin historiallisesti kertova tv-sarja, joka keskittyy erityisesti Charlie Mansonin elämään.  
Mitä mieltä: On erittäin kiinnostavaa hypätä kyseiseen aikaan ja saada tietää lisää Charlie Mansonista, tuon ajan politiikasta jenkeissä, sekä mm. Vietnamin sodasta, Mustista panttereista ja rotusodasta. Lisäksi sarjassa on aivan mielettömän upeita vaatteita ja kuoseja!
Kuva on sarjasta "Aquarius"
Tänä kesänä näytettiin toinen kausi Aquariusta, itse olen vähän myöhässä ja aloitin vasta nyt sen katsomisen. Ensimmäinen kausi oli kuitenkin jäänyt ihan hyvin mieleen ja jo odottelinkin jatkoa siihen. Toisaalta on ihan kiva myös katsoa nyt putkeen tätä, vaikka onkin melko rankkaa settiä. 

Anyway, on erittäin mielenkiintoista päästä poraamaan Mansonin kalloa auki ja päästä kurkistamaan sisään, "sairas mieli tekee sairaita asioita". Sarja avaa lisäksi hyvin 60-70-luvun taitteen historiaa mm. politiikasta ja Vietnamin sodasta, Mustista panttereista, hipeistä ja sen ajan rotusodasta. Kaikesta siitä juonittelusta, teoista ja tunteista tuona suurten mellakoiden aikaan, 60-luvun lopussa Losissa, jolloin hipit oli rautaa ja maailmaa todella muutettiin! Koska tahdon aina tietää lisää ja lukea enemmän, on tämä sarja juuri osuva. Faktaa fiktion takana, hyvin ja kiinnostavasti tehty. Lisäksi siinä on aivan pirun makeita vaatteita ja upeita kuoseja! 


Kuva on sarjasta "Aquarius" 
Sarja lähtee käyntiin siitä, kun (fiktiivinen hahmo) etsivä Sam Hodiakin (David Duchovny) ystävättären 16-vuotias tytär, Emma karkaa kotoaan ja lähtee hurmaavan Charlie Mansonin matkaan, joka oli aiemmin vapautunut vankilasta mm. pahoinpitelyjen ja pikkurikosten takia. Tuolloin Manson oli vasta aloittelemassa uraansa lahjakkaana manipulaattorina ja hänellä oli toiveinaan muusikon ura. Hän oli erityisesti naisten mieleen ja sai heidät helposti kiedottua pikkurillinsä ympärille. Tuolloin hän vasta rakenteli "perhettään" ja he häppäilivät hänen talollaan, hänen ystäviensä, nk. perheen kanssa. Jotka kuuntelivat Mansonin puheita ja ajatuksia, kuin jumalan suusta tulevaa sinfoniaa. Vaikka toisinaan hän pakotti heidät ottamaan mm. LSD:tä, jolloin hän sai heidät oikein otollisiksi ajatuksilleen ja heihin Emmakin oli nyt liittynyt. 
Emman isän ollessa "iso kiho" ja siten halutessa välttää skandaalia, ei tytärtä saatu pakotettua kotiin nk. lain avulla. Eikä Mansonia myöskään saatu kiinni mistään laittomasta, joten he jatkoivat ns. "onnellisina elämäänsä" Mansonin tilalla nautiskellen erillaisista päihteistä ja niin kutsutusta vapaudesta, dyykkailemalla ja varastelemalla. 
Aquarius on oikeastaan poliisisarja, mutta ei todellakaan mikään perinteinen sellainen. Ja sen ajan polttaviin aiheisin päästäänkin pureutumaan, niin hieman harmaalla alueella kulkevan, etsivä Sam Hodiakin, kuin Charlie Mansoninkin silmien kautta. Charlie Mansonin, joka on epäinhimillisen skitsottava. 

Rakastuin David Duchovnyyn "Californicationin" (tv-sarja) aikaan, hänen näytellessä rappiokirjailija Hank Moodya, se on aivan pirun mahtava sarja, joka kannattaa katsoa! Charlie Manson taas on minulle tuttu mm. hänestä kertovan aika surkean leffadokkarin "The Manson Familyn" kautta ja onhan tässä taipaleen varrella tullu törmättyä muutamaan Manson-faniinkin, sekä juttuihin Mansonin perheestä ja ihan mielenkiinnosta tullut itsekin hieman tutkittua  häntä. Itse en silti ihan ymmärrä sitä Manson-fanitusta ja olisi kiva, jos joku avautuisi minulle hieman siitä, joten sana on vapaa!
Tästä kuvasta näkyy, että sarjassa Mansonia esittävä Gethin Anthony on hyvin valittu rooliinnsa. Gethin Anthony on tuttu aiemmin mm. Game of Thronesista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!