Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

tiistai 10. tammikuuta 2017

Rock of Ages [Domino-teatteri, Turku]

Sex, drugs and rock 'n' roll!
Rock of Ages oli ehdottomasti paras näkemäni musikaali! Okei, se oli ehkä myös kolmas näkemäni musikaali, joten sillä ei ole kovinkaan paljon kilpailijoita, muttei se laske tämän kokemuksen arvoa, vaan sanoisin sen silti pysyvän mielessä mukavasti ja kauan. Nimittäin rastat tutisivat päässäni aivan alusta asti, kun nyökyttelin menemään musiikin tahtiin. Bändi oli pirun kova, naiset muodokkaita ja kauniita, sekä miehet tietenkin komeita. Näimme millaista se meininki oli Losissa, Sunset Stripillä 80-luvulla ja kuulimme tietenkin sen aikakauden kovimmat hitit, kuten mm. I Wanna Rock, The Final Countdown, Here I Go Again ja Wanted Dead or Alive.
"Musikaali Rock of Ages kertoo kahdesta nuoresta, jolla on suuret unelmat. Rocktähteydestä haaveileva Drew ja näyttelijänuraansa aloitteleva Sherrie kohtaavat toisensa Los Angelesin Sunset Stripillä. Mutta mikä on showbisneksessä menestymisen hinta? Tai toisaalta - mitä ihmeen väliä sillä on, niin kauan kuin musiikki soi ja baari on auki?!"
Vaikka kyseessä olikin perin tyypillinen nainen tapaa miehen -> he rakastuvat -> tulee ongelmia -> jompi kumpi saa AHAA-elämyksen ja juoksee toisen perään -> ja niin he elivät onnellisena elämänsä loppuun asti -tarina, mukana oli anarkiaa ja hyvää meininki ja musiikki. Koko kokemus oli niiiin positiivinen ja fiilis loistava koko illan esityksen jälkeen, että nyt sitä vasta kunnolla tajusikaan, että kuinka rankka ja raadollinen se muutamaa päivää aiemmin näkemämme näytelmä Kissa kuumalla katolla todellisuudessa olikaan! Turun Domino-teatteri oli muutenkin mukavampi kuin Logomo-teatteri, jonka kovista penkeistä kärsimme ollessamme katsomassa tuota aiempaa näytelmää. Dominossa taas fiilis oli katossa ja yleisö otettiin huomioon alusta asti, taputimme mukana ja huusimme YEAH!, sekä tutustuimme vieressä istujiin. Näin, että kaikilla muillakin oli hyvä fiilis yleisössä ja näytöksen jälkeen se erittäin positiivinen fiilis säilyi vielä pitkän aikaa! Tällä kertaa olimme myös ostaneet ohjelmalehtisen, josta olikin paljon hyötyä. Joten edelleen suosittelen kaikille joille teatteri on vielä yhtä valloittamaton alue kuin itselleni, että ohjelmalehtiseen kannattaa sijoittaa, vaikkei se tuntuisikaan kovin tärkeältä, se auttaa kuitenkin pääsemään paremmin sisälle näytelmään.
Tätä musikaalia suosittelen kaikille! Olet sitten tuttu teatterin ja varsinkin musikaalien kanssa tai et, niin kuin minä, tästä musikaalista saa silti paljon irti ja se hyvä fiilis, joka esityksen jälkeen oli säilyi kauan. Itselleni tämä oli niin positiivinen kokemus, että aion kyllä jatkossakin jatkaa teatterissa käymistä, enkä aio enää vältellä musikaalejakaan, vaikka aiemmin ajattelin etteivät ne olisi niin minun juttuni. Tämä kokemus muutti mielipiteeni ylösalaisin ja erityiskiitokset haluaisinkin vielä antaa pirun kova ääniselle mimmille, eli Pauliina Saariselle, sekä muuten erittäin hyvälle bändille. Ohjauksesta huolehti jo monista elokuvistakin tunnettu Mikko Kouki ja alunperäinen käsikirjoitus on Chris D'Arienzon käsialaa. 

Arvosana tälle koko kokemukselle on tällä kertaa helppo antaa, ei epäilystäkään 5/5.
Rock of Ages, Domino-teatteri Turku. Esityksen kesto 2h 30min (sis. väliajan 20 min.)
Ohjaaja: Mikko Kouki
Käsikirjoitus: Chris D'Arienzo ja suomennoksesta huolehti Teemu Kaskinen
Rooleissa: Mikael Saari (Drew Boley), Anna Victoria Eriksson (Sherrie Christian), Aki Louhela (Lonny Barnett), Veeti Kallio (Stacee Jaxx), Mika Kujala (Dennis Dupree), sekä monia muita kovia näyttelijöitä.
Bändi: Ville Vihko (kapellimestari, keyboards), Juha Keskinen (kitarat), Antti Kajan (basso), Antti Karhumaa (kitarat), Hannes Pirilä (rummut)
Käyttämäni kuvat ovat Turun kaupunginteatterilta, ottanut Otto-Ville Väätäinen.
-peace & love, and respect to you all-

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!