Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

torstai 6. lokakuuta 2016

TBR 100 + [yli 100 luettavaa opusta]

Pari kuukautta sitten, kun aloittelin tätä omaa blogiani pääosin kirjoista, niin surffailin tietysti tutustumassa muidenkin, jo konkareiden kirjablogeihin. Tuolloin törmäsin usein tällaiseen TBR-listaan (To Be Read-lista), joka vaikutti mielestäni kivalta ja hyödylliseltä tavalta listata hyviä, että kiinnostavia kirjoja ja sunnitella tulevia lukemisia
Lisäksi löysin muiden TBR-listoista paljon uusia(/tai vanhoja) hyviä ja kiinnostavia kirjoja, joita en ole vielä ehtinyt lukea, joten lisäsin tietenkin niitä myös omaan TBR-listaani. Sekä tälläkin hetkellä hyllystäni löytyviä lukemattomia, lukemattomia kirjoja, joten samalla tämä toimii erinomaisena muistilistana itselleni. 
Listasin tänne kirjoja kirjailijoilta, joiden tuotantoa olen aiemmin jo lukenut tai kirjoja mitä on suositeltu minulle, sekä niitä joiden nimi tai takakansi ovat vaikuttaneet lupaavilta yms.
En aio asettaa itselleni minkäänlaista aikarajaa, sillä monet listaamistani ovat trilogioita tai kirjasarjoja tms. joten aion lukea omaan tahtiini, sitä mikä kulloinkin sytyttää!


  1. Ahnhem - Miinus kahdeksantoista astetta -> Tämä on vasta ilmestymässä, ensi vuoden 2017, maaliskuussa. Mutta odottelen jo, sillä sen mitä olen aiemmin Ahnhemiltä lukenut on ollut ihan dekkareiden aatelistoa, jota todellakin suosittelen niille, joiden vatsa kestää.
  2. Ahnhem - Yhdeksäs hauta -> Koska olen 100 prosenttinen dekkareiden ystävä, aion varmasti lukea hänen tuotantonsa kokonaan, nuo loppuun asti jännityksestä täristyttävät pokkarit. 
  3. Alan Bradley - Flavia de Luce-sarja -> Tämä vaikuttaa hauskalta ja erilaiselta dekkarisarjalta, jossa on aivan omanlaisensa, uudenlainen päähenkilö. 
  4. Alexander Solzhenitsyn - Vankileirien saaristo -> Kuulemma tärkeä, mutta raskas kirja. Joka taitaa silti olla ns. pakko lukea, jos ei muuten, niin edes yleissivistyksen vuoksi.
  5. Anna Karolina Larsson - Paviaanivarkaus -> Koska en ole vielä tutustunut kyseiseen kirjailijaan, jota on povattu, jopa Liza Marklundin manttelinperijäksi, ja totta tosiaan Ruotsista on viime vuosina tullut ihan pirun kovia dekkarikirjailijoita, joten uskon, että myös Larssoniin kannattaa uhrata aikaa.
  6. Anna Karolina Larsson - Sinulle ei jää ketään 
  7. Anne Rice - Veren Vangit -> Oli aikoinaan, tai on siis edelleenkin, leffana pirun hyvä, jossa oli upea Brad Pitt pääosassa. Joten pakkohan tämä kirjakin on lukea, kun muutenkin tämäkin genre osuu ja uppoaa.
  8. Anneli Kanto & Terhi Rannela - Tähystäjäneito -> Kuullostaa juuri minun kirjalta, sillä olen jo valmiiksi, ehkä vähän samantyylisten kirjailijoiden, Kaari Utrion ja Kristiina Vuoren fani. Joten aihe ja aikakausi kiinnostavat suuresti.
  9. Anu Holopainen - Syysmaa-sarja -> Kiinnostuin, sillä kirjailija on suomalainen ja koska en ole vielä oikeastaan lukenut naisille suunnattua fantasiaa. 
  10. Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes kirjat -> En mitenkään pysty valitsemaan vain yhtä Sherlock Holmesia, joten aion lukea niitä mitä en ole vielä lukenut ja varmaankin suht järjestyksessä, jotta saan tietää kaikki nippelitiedot, esim. Holmesin nuoruudesta, sekä siitä kuinka hän tapasi Watsonin, entä miten hän/he oikein ajautuivat alunperin tutkimaan rikoksia? Iskipä hirveä Holmes-tiedonhalu!
  11. A.S Byatt - Pieni musta kirja -> Herätti kiinnostuksení, sillä taitaa olla jonkinlaista osittaista fantasiaa ja kauhua ja on jakanut mielipiteitä. 
  12. Astrid Lindgren - Veljeni Leijonamieli -> En muista, onko minulle pienenä luettu tämä vai ei, mutta niin tai näin, aion lukea sen nyt aikuisiällä ja ajatuksella. Sillä onhan se suuri klassikko, joka kuuluu ihan jo yleissivistykseen, mutta myös oikeasti kiinnostaa minua.  
  13. Audrey Niffenegger - Aikamatkustajan vaimo -> Aihe kiinnostaa minua ja tässä kirjassa ilmeisesti aikamatkustamiseen tutustutaankin vaimon silmien kautta, joten odotan mielenkiinnolla tulevaa.
  14. Audrey Niffeneggar - Hänen varjonsa tarina  -> Surffaillessani kirjablogeja, näin tämän ja koska Audreyn ensimmäinen kirja Aikamatkustajan vaimo oli jo valmiiksi listallani, kiinnostuin tietysti tästäkin.
  15. Brian McGreevy - Hemlock Grove -> Tästä olen katsonut saman nimisen sarjan Netflixistä ja kun sain tietää sen perustuvan kirjaan, halusin tietysti tietää lisää.
  16. Camilla Läckberg - Fjällbacka-sarja -> Hyytäviä dekkareita, joissa riittää jännitystä. Tarinat ovat yksittäisiä ja olen jo kirjoittanut jutun tämän dekkariprinsessan seuraavasta kirjasta: "Leijonankesyttäjä"-
  17. Carita Forsgren - Kolmen kuun kuningatar -> Paljon kehuttu, Suomeen 1500-luvulle sijoittuva. Nimi herätti heti huomioni ja erityiseti genre kiinnostaa.
  18. Christian Jacq - Valon kivi-sarja -> Olen lukenut kyseisen sarjan ensimmäisen osan "Nefer Vaitelias" ja koska tämä uskomaton kirjasarja sijoittuu Egyptin kulta-aikaan ja kertoo hyvin ja mielenkiintoisesti sen mytologiasta, en voisi mitenkään vastustaa tätäkään!
  19. Daphne du Maurier - Rebekka -> Vuonna '52 kirjoitetusta kirjasta löytyy kuulemma mukavasti jännistystä.
  20. Diana Gabaldon - Matkantekijä-sarja -> Olen lukenut vasta ensimmäisen osan, nimeltään "Muukalainen" kyseisestä  sarjasta, mutta olen jo myyty. Näissä kiinnostaa erityisesti Skotlanti ja sen historia, kulttuuri ja mytologia. Tästä on myös tehty hyvä tv-sarja nimeltä  "Outlander"IMDb:ssä 8,5/10!
  21. Ellis Bret Easton - Amerikan psyko -> On roikkunut jo kauan lukulistallani.
  22. Ed Greenwood - Elminster- sarja -> Greenwood on kehittänyt kuuluisan "Forgotten Realms"-fantasiamaailman. Josta kiinnostuin, kun aloin kiinnostumaan lisää ns. hardcore-fantasiasta. Olen ollut sen suhteen myöhäinen herääjä, mutta nyt olen hereillä! Olen lukenut tämän sarjan ensimmäisen osan "Velhon synty", ja koska pidin siitä, aion ehdottomasti lukea loputkin neljä osaa. 
  23. E.M Forster - Italialainen avioliitto -> Kuullostaa hyvältä kirjalta. Luen tämän sitten, kun kaipaan vähän taukoa kaikesta yliluonnollisesta ja murhista jne.
  24. Eoin Colfer - Artemis Fowl -> Kuusi osainen kirjasarja, joka yhdistelee kuulemma niin fantasiaa, sci-fiä, kuin trilleriä. Tärkeimpänä kuitenkin se, että aikoinaan, kun tämä alkoi, povattiin, että kasvaako tästä, jopa kykeneväinen haastamaan Harry Potterin, joten pakkohan 110 prosenttisen HP-fanin on moinen väite tarkistaa itsekin!
  25. Fedor Dostojevski - Rikos ja Rangaistus -> Koska tämä nyt vain kuuluu niihin kirjoihin, jotka pitää, ihan yleissivistyksenkin vuoksi, mielestäni lukea elämänsä aikana. Ja koska se löytyy hyllystä valmiiiksi.
  26. F. Scott Fizgerald - Kultahattu (The Great Gatsby) -> Kyseinen aikakausi, eli 1920-luvun Amerikka kieltolakeineen, upeine asuineen ja juhlineen kiinnostaa ja ilmeisesti juuri sitä Kultahattu tarjoaakin.
  27. George R.R. Martin - Tulen ja jään laulu-kirjasarja -> Eli Game of Thrones-kirjasarja, tästä olen lukenut vasta puolet, vaikka sarja on ihan ykkönen ja saanut IMDb:ssäkin huiput 9,5/10! Joten todellakin haluan ja aion lukea tämän kaikki osat.
  28. Holly Black & Cassandra Clare - Magisterium-kirjasarja -> Viisi osainen fantasiasarja, joka on kuulemma hieman "Tylypahkamainen", joten todelliselle Harry Potter-fanille, niin kuin minä, tuo on luultavasti ihan "must read" kamaa! 
  29. Iain Banks - Syyllisyys -> Mieheni ostaa minulle aina halvalla kirjoja kirppareilta, kioskeilta ja kaupoista ym. sellaisista paikoista. Hän tietää erinomaisesti kirjamakuni ja harvoin, jos koskaan, olen joutunut pettymään. Iain Banks on yksi hänen lempikirailijoista, joten ihan jo pelkästään kunnioituksesta häntä kohtaan, en aio antaa tämän enää roikkua hyllyssä. 
  30. Isabel Allende - Henkien talo -> Jo pelkästään mielenkiintoisen nimensä ja Meksikolaisuutensa takia tämä pääsi mukaan listalle. 
  31. Jane Austen - Ylpeys ja ennakkoluulo -> Kuuluu mielestäni yleissivitykseen, niin kuin seuraavakin kirja. Ja jos asuisimme Jenkeissä olisimme lukeneet nämä jo koulussa.
  32. Jane Austen - Järki ja Tunteet -> Haloo! Yleissivistyksen vuoksi tietenkin!
  33. Jax Miller - Vettä sakeampaa -> Odotettavissa on ilmeisesti kovan luokan jännitystä.
  34. Jeffrey Eugenides - Naimapuuhia -> Surffailin kirjablogeissa ja löysin sieltä tämän erikoisen nimen omaavan kirjan, jota oli kehuttu kovasti. En ole aiemmin tutustunut Jeffrey Eugenidesin tuotantoon ja niin minulla heräsikin halu lukea myös hänen aiemmatkin kirjansa, sillä jo pelkästään kirjojen seksuaaliset ja hieman erilaiset nimet jäivät mieleeni. 
  35. Jeffrey Eugenides - Middlesex -> Samasta syystä, kuin yllä oleva, saman kirjailijan teos.
  36. Johanna Sinisalo - Auringon ydin-> Tätä on kehuttu paljon, ja koska tämä tulee sinänsä olemaan minulle uudenlainen ja jännittävä lukukokemus, odotan sitä jo innolla. Tarina sijoittuu Suomeen ja kirja kuuluu ns. dystopiagenreen, se on siis laadultaan elämäni ensimmäinen suomalainen dystopia!
  37. John Galsworthy - Forsytein taru -> Kirja alkaa vuodesta 1886 ja se kertoo kolmen sukupolven tarinan, päättyen 1920-luvulle. Nämä eri sukupolvista kertovat kirjat ovat yleensä kiinnostavia.
  38. John Steinbeck - Eedenistä itään, osat 1 & 2 -> Klassikko, jonka aihe kuullostaa, juuri sellaiselta millaista yleensä tykkäänkin lukea. Ihme, etten ole lukenut tätä jo aiemmin.
  39. John Steinbeck - Hiiriä ja ihmisiä -> Kuuluu mielestäni yleissivitykseen ja tästä kirjasta kuitenkin aina välillä puhutaan tai sitä lainataan, joten haluan itsekin päästä kartalle!
  40. John Steinbeck - Vihan hedelmät -> Steinbeckiltä on tullut monia klassikoita, joten luultavasti tulen tulevien vuosien varrella lukemaan hänen koko tuotantonsa.
  41. Jose Saramago - Elefantin matka -> Kuulosti mielenkiintoiselta, kun vähän tutkiskelin tämän kirjan taustoja, muiden ihmisten kirjablogeista.
  42. Jostein Gaarder - Sofian maailma -> Tämäkin kuuluu mielestäni yleissivistykseen, ja kirja on aikoinaan nuorena jostain syystä jäänyt kesken. Syy ei kuitenkaan ollut kirjassa, se vain unohtui ja lopulta se sitten katosi takaisin kirjaviidakkoon.
  43. J.R Ward - Langenneet enelit-sarja -> Jumala ja Saatana ottavat lopullisen matsin ihmiskunnan kohtalosta. Mittelemällä sen hyvyydestä tai pahuudesta, käyttämällä seitsemää kuolemansyntiä vaakakuppinaan ja sopivia ihmisiä pelinappuloinaan. Olen aiemmin lukenut kaksi ensimmäistä osaa: "Halu" ja "Himo", joten tietenkin minun on luettava loputkin saadakseni tietää, että kuinka ihmiskunnan lopulta käy.
  44. J.R Ward - Varjot (Mustan Tikarin Veljeskunta-sarja) -> Jos kaipaat, jotain oikein todella hyvää, aikuisille suunnattua Vampyyri-mytologiasta kertovaa kirjasarjaa, niin se on tässä: "Mustan Tikarin Veljeskunta"Ja koska tämä on erilainen ja todella innostava, pärähdin aikoinaan siihen täysin! Sarjan ensimmäisen osan nimi oli "Pimeyden Rakastaja". ja olen tietenkin lukenut kaikki muut osat, ennen tätä uusinta, tänä vuonna, 2016, ilmestynyttä Varjot nimistä. Aivan ykkös sarja!
  45. J.R Ward - Verisuudelma-> Aivan mahtavaa, rakastamani vampyyri-sarjan, "Mustan Tikarin Veljeskunnan" tarina jatkuu uudessa, erillisessä sarjassa, joka alkoi Wardilta tänä vuonna, 2016. Tämän ja yllä olevan Varjot kirjan lukemista odotan onneissani!
  46. J.S Meresmaa - Keskilinnan ritarit -> Ritariajan romantiikkaa, yksi lempi genreistäni! 
  47. Juha Vuorinen - Dali-Ihantala -> Vuoren mietteittä maailman menosta, eli valitut kolumnit vuosilta 2015-2016. Hänen kahdeksas hyväntekeväisyys pokkari, jonka tuotot ohjataan lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Olen lukeut noin 70% - 80% Juha Vuorisen koko tuotannosta. Hyvää ja hulvatonta työtä, joka toisinaan saa lukemattomatkin lukemaan... Niin kuin myös toiset repimään pelihousunsa. Anyway, keep going! 
  48. Julie Kagawa - Rauta-sarja -> Ilmeisesti hieman kevyempi fantasiasarja ja pakko myöntää, että kyllähän sellaistakin aina välillä kaipaa. Nyt alan bongailemaan ensimmäistä osaa, eli Rautakuningasta.
  49. Kaari Utrio -  Katarinan Taru -> Kaari Utrio on yksi lempikirjailijoistani Suomesta, sekä genreltään, joka onkin usein sellaista ritariajan romantiikkaa. Olen lukenut Utriolta kieltämättä yli kymmenen kirjaa ja toiset kahdestikin. Aikakaudet joista hän kirjoitta ovat vaihdelleet aivan 1100-luvulta lähtien, jopa 1980-luvulle asti, mutta yleensä keskittyneet keskiajalle tai hieman ennen sitä. Hänen mukanaan olen matkustanut ihan Grönlannista lähtien, Suomen kautta, aina Alexandriaan ja pidemmällekin. Kirjojaan varten Utrio on joutunut tekemään ihan uskomattoman paljon taustatyötä mm. historiasta, eri maista ja niiden kulttuurista, käyttäytymisestä, muodista yms. eri aikakausina ja hän on tehnyt työnsä tosiaan perusteellisesti.
  50. Kaari Utrio - Paperiprinssi -> Tämä on hänen uusin kirjansa, joka ilmestyi jo viime vuonna, 2015, ja jota en ihme kyllä ole lukenut vielä. KÄÄK! Kirjastooon, ATTACK!
  51. Kaari Utrio - Uhrilehto -> Jo nimen perusteella odotan tämän lukemista.
  52. Kalle Lähde - Happotesti -> Kirjan aihe päihteistä ja ihmismielen kehityskaaresta, kiinnostaa suuresti, joten odotan mielenkiinnolla tämän lukemista.
  53. Karolina Ramqvist - Tyttöystävä -> Herätti kiinnostukseni aiheellaan, sillä kirja kertoo elämästä, jengipomon tyttöystävän elämästä.
  54. Katarina Wennstam - Petturi -> En ole vielä lukenut Wennstammin kirjoja, mutta tämä aloittaa kuulemani mukaan, erityisen hyytävän trilogian, johon haluan itsekin tutustua.
  55. Kazhuo Ishiguro - Haudattu jättiläinen -> Tästä on niin monessa kirjablogissa puhuttu positiiviseen sävyyn, että se kiinnitti huomioni ja totesin, että tämä voisi olla myös minunkin tyylinen kirja. Let's see!
  56. Kerstin Ekman - Sudentalja-trilogia -> Kuullostaa taas, vain juuri minulle suunnaltulta Trilogialta. Aihe ja aikakausi todella kiinnostavat.
  57. Kristina Ohlsson - Lotus Blues (1. osa) & Mion Blues (2. osa) -> Koska olen aiemmin lukenut Ohlssonin Fredrika Bergman-sarjaa, haluan myäs tutustua tähän.  
  58. Kristiina Vuori - Disa Hannuntytär -> Tämä on kolmas kirja historiallisia romaaneja kirjoittavalta Kristiina Vuorelta. Olen lukenut Vuoren ensimmäisen kirjan, nimeltään "Näkijän tytär", josta aiemmin kirjoitinkin myös jutunsekä joitakin kuukausia sitten, myös neljännen kirjan, nimeltä "Neidonpaula". Ihastuin ja tykästyin heti. And now I want more!
  59. Keristiina Vuori - Kaarnatuuli -> Tänä vuonna, 2016 ilmestynyt, viides ja uusin kirja Vuorelta, jonka lukua innolla odottelen. Lisäksi Vuoren kirjat kertovat mielenkiintoisella tavalla samalla myös Suomen historiasta, mytologiasta, vanhoista uskomuksista ja Jumalista yms.. 
  60. Kristiina Vuori - Siipirikko -> Tämä on Vuoren toinen kirja ja koska Kristiina Vuori on oman genrensä aatelistoa, ja hän tulee luultavasti olemaan Kaari Utrion manttelinperijä.
  61. Lars Kepler - Hypnotisoija -> Luin Keplerin "Nukkumatti" nimisen dekkarin ja nyt haluan ehdottomasti lukea lisää, oli nimittäin sen verran kuumottavaa tekstiä!
  62. Lars Kepler - Paganini ja Paholainen 
  63. Lauren Beukes - Säkenöivät tytöt -> Aikamatkustusta ja sarjamurhaaja, kyllä kiitos, minulle yksi kappale! 
  64. Lauren Beukes - Zoo City (Eläinten valtakunta) -> Tämä kuullosti erinomaiselta ja erikoiselta kirjalta, koska tässä kirjassa on kuulemma särmää ja sehän sopii minulle!
  65. Leena Virtanen - Tulen morsian -> Vaikka en ole vielä nähnytkään kyseistä leffaa, herätti sen mainos jo mielenkiintoni. Tosiaan, että kun se perustuu tositapahtumiin, vuoden 1666 Ahvenanmaan noitavainoihin. Minun pakko saada tietää loputkin!
  66. Lisa See - Shanghain tytöt -> Tapahtumapaikka ja aihe kiinnostavat erityisesti.
  67. Ljudmila Ulitskaja - Naisten valheet -> Venäläistä kirjallisuutta, ei paha. Aihe kuullostaa hauskalta, vaikka siltikin melko rankalta ja totuuden mukaiselta.
  68. Maarit Verronen - Pimeästä maasta -> Mielenkiintoista päästä lukemaan kotimaista fantasiaa, tulee olemaan suht uudehko kokemus minulle.
  69. Margaret Atwood - Orjattaresi -> Koska en muista ainakaan nyt suoralta kädeltä koskaan lukeneeni Atwoodin kirjoja, vaikuttaa tämä hyvältä ja mielenkiintoiselta aloittaa.
  70. Margaret Atwood - Penelopia -> Hänen teemansa vain vaikuttavat, juuri minulle nakutetuilta, joten tällä olisi varmasti hyvä jatkaa.
  71. Margaret Weis & Tracy Hickman - Dragonlance-kronikat -> Koska haluan tutustua menevään, mielekiintoiseen ja erityisesti, sujuvasti kirjoitettuun fantasiaan lisää.
  72. Margaret Weis & Tracy Hickman - Dragonlance-trilogia 
  73. Margaret Weis & Tracy Hickman - Kaikkeuden kivi-sarja -> Olen lukenut tästä jo ensimmäisen osan nimeltä "Pimeyden kaivo" ja haluan todella saada tietää lisää.
  74. Margaret Weis & Tracy Hickman - Lohikäärmelaivat-trilogia -> Tästä olen myös lukenut ensimmäisen osan nimeltä "Lohikäärmeen luut"se teki vaikutuksen ja oli mielestäni hyvä Fantasia-kirja ja tämä sarja vaikuttaa ehdottomasti kiinnostavalta.
  75. Marja Björk - Lainaa vain -> Kirja, joka sijoittuu 90-luvulle suuren laman aikaan, josta haluankin saada lisää tietoa. Lisäksi, tämä kertoo myös ihmissuhteista ja vahvoista naisista. 
  76. Marko Hautala - Kuiskaava tyttö -> Lukemani mukaan tämä on hyytävän jännä psykologinen dekkari, eli kuuluu juuri siihen kategoriaan, josta tosissaan pidän.
  77. Markus Zusak - Kirjavaras -> Tämä on kiinnostanut jo jonkin aikaa.
  78. Mary Kubica - Good girl - kunpa tietäisit -> Tätä on kehuttu tiivistunnelmaiseksi trilleriksi, joka on myös Kubican ensiteos. 
  79. Matthew G. Lewis - Munkki -> Kirjan nimi jo paljastaa, että kirjassa seurataan hurskaan munkin tasapainottelua hyvän ja pahan, sekä syntien välimaastossa. Mukana myös mystiikkaa ja yliluonnollisia, ehkä ns. Jumalallisiakin tapahtumia. Kirja on kirjoitettu jo vuonna 1796, joten tätä odotan jännityksellä.
  80. Mhairi McFarlane - Tyttö muiden joukossa -> Toisinaan nainen vain tarvitsee naisten hömppää!
  81. Micael Dahlen - Ihmispedot -> Miksi murha myy? Mikä esimerkiksi sarjamurhaajissa kiehtoo? Jopa minuakin, suurta dekkareiden ystävää, ja minä haluan tietää, että miksi! Ainoa edes vähän tietokirjallisuuden puolelle menevä kirja, sadan kirjan listallani.
  82. Miguel de Cervantes - Don Quijote -> Ihan suoraan mielenkiinnosta ja yleissivistyksen vuoksi, sillä onhan Don Quijote kuuluisa hahmo, josta haluan saada tietää lisää.
  83. Mons Kallentoft & Markus Lutteman - Zack -> Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hieman erilaiselta dekkarilta. Nimittäin pääosassa on Zack, joka on huippu etsivä, mutta myös huumeista riippuvainen ja eritoten piristeistä. Tulee olemaan mielenkiintoista tutustua tähän hahmoon.
  84. Olga Tokarczuk - Alku ja muut ajat -> Tämä kuullostaa mielenkiintoiselta, sillä tapahtumat sijoirruvat 1914-luvun Puolaan ja mukana on myös mystiikkaa, joten en vain voi vastustaa.
  85. Oscar Wilde - Dorian Greyn muotokuva -> On ollut lukulistallani vuosia.
  86. Pauliina Susi - Takaikkuna -> Vaikutti pelottavan realistiselta kuvaukselta siitä, kuinka sinua voidaan seurata joka paikassa ja kaikki tietosi hakkeroida. Se, että tapahtumat sijoittuvat Suomeen on plussaa.
  87. Per Petterson - Kirotun ajan katoavassa virrassa -> Kuullostaa mielenkiintoiselta, se mitä hieman googlella vilkaisin.
  88. Pirkko Saisio - Elämänmeno -> Kiinnostaa tutustua Saisioon ja tämä on hänen ensimmäinen kirjansa, joten siitä on varmasti hyvä aloittaa.
  89. R.A Salvatore - Demonisota-> Vaikka tosiaan olen myöhäinen herääjä tämän rankemman fantasian suhteen, olen kuitenkin jo lukenut tämän kirjasarjan ensimmäisen osan "demoni herää" ja nyt aion lukea loput kolme osaa myös. Sekä näiden lisäksi varmasti monta muutakin kirjasarjaa häneltä, sillä haluan tutustua lisää tähän  hardcore fantasiaan!
  90. R.A Salvatore - Jäätuulen laakso-kirjasarja -> Ensimmäinen kirjasarja Salvatorelta, joka on kolme osainen. Haluan saada tietää, että mistä kaikki alkoi. Sen lisäksi ne sijouttuvat usein myös Forgotten Realms maailmaan, joten antaa mennä!  
  91. R.A Salvatore - Musta haltia-trilogia
  92. R.A Salvatore - Pappiskvintetti -> Kuullosti mielenkiintoiselta!
  93. Robert Wilson - Sevillan sokea miea -> Kuullostaa hyvätä dekkarilta.
  94. Roman Puertolas - Tyttö, joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven -> Tämä kuullostaa erikoiselta kirjalta, jota odotan mielenkiinnolla, ilman ennakko-odotuksia.
  95. Stephen King - Mersumies -> Uusimpia kirjoja Kingiltä ja tämä aloittaa kuulemma uuden trilogian... Nimi on ihan pirun koominen, mutta ehkä kirja ei niinkään. Let's see! 
  96. Terry Brooks - Shannaran perintö-sarja -> Neljä osainen fantasia-sarja, josta on alkoi viime syksynä tv-sarja "The Shannara Chronicles", joka on todella hyvin ja hienosti tehty. Arvelin heti alusta asti, että sarja perustuisi kirjasarjaan ja oikeassa olin! 
  97. Ursula K. Le Guin - Lavinia -> Jo pelkästään nimi kiehtoo, koska tiedän tämän olevan fantasiakirjallisuutta. En myöskään ole aiemmin lukenut mitään tältä kirjailijalta, joten tämä voisi olla hyvä kirja aloittaa tutustuminen.
  98. Veera Vaahtera - Kevyesti kipsissä -> Yksinkertaisesti asia nyt vain on niin, että välillä on ihan pakko lukea naisten hömppääkin!
  99. Yann Martel - Piin elämä -> Tämä oli kauniisti kuvattu ja hyvä elokuvana, joten odotukseni kirjan suhteen ovat korkealla ja tuskin tulen pettymään.

Ja nyt ei muuta, kuin lukemaan!

-peace & love, and respect to you all-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!