Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Paulo Coelho-kalenteri tulevalle vuodelle, 2017.

Kukapa meistä kirjallisuuden ystävistä ei rakastaisi Paulo Coelhon syvällisiä ja koskettavia tarinoita, joiden mukana tulee aina jokin elämää suurempi viisaus tai opetus. Kirjoja, joita kuka tahansa voi lukea, siis aivan kuka tahansa! Sillä tiedän montakin tapausta, jotka katukuvassa eivät välttämättä näyttäisi niin syvällisiltä ja/tai "viisailta" ihmisiltä (Peace!), jotka kuitenkin luottavat Coelhon oppeihin. Esimerkiksi itsekin löysin aikoinaan Coelhon niin, että istuin terassilla sidukan ja kirjan kanssa, kun siihen tuli sellainen ihan mukiin menevän näköinen, kuitenkin melkoisen tatskattu kundi, joka alkoi keskustelemaan kanssani kirjallisuudesta. Jokunen hetki siinä sitten turistiin ja toistemme lempikirjailijoita ja -kirjoja kyseltiin, kun hän heitti Paulo Coelhon nimen pöytään ja kertoi juuri lukeneensa Portobellon noidan. No koska olen aina - siis ihan absoluuttisen aina - kiinnostunut uusista kirjoista ja kirjailijoista, kirjoitin tietenkin Coelhon nimen ylös... Ja Portobellon noita oli myös ensimmäinen kirja Coelholta, jonka itse luin... Koukkuun jäin heti. 
Joten muutama vuosi sitten, kun törmäsin upeasti kuvitettuun Paulo Coelho-kalenteriin (2015) oli minunkin tietysti ostettava se itselleni, vaikka suhteellisen epärikkaana ihmisenä sanoisinkin hinnan olleen hieman suolainen. Kuitenkin, kaiken muun ihanuuden ja värikkyyden lisäksi se oli oikeasti ihan pirun hyvin toimiva kalenteri! Vaikka kyllähän se värikkyys siinä aluksi eniten kolahtikin, mutta kalenteria käyttämällä opin pian myös sen muun arvon. Joten ei ole mikään ihme, että kun viikko sitten rullasin "vahingossa" Suomalaiseen kirjakauppaan, jossa sitten törmäsin Coelhon ensi vuoden, 2017, kalenteriin, niin tietystihän minun oli pakko ostaa sekin. Sillä muistelen kuitenkin niin lämmöllä sitä ensimmäistä kalenteriani ja tämän vuoden Coelho-kalenteriahan minulla ei ollutkaan, joten olen iloinen, että ensi vuodeksi minulla on taas kunnollinen kalenteri. Sillä sitä tämä on, hinnasta riippumatta.
Ensi vuoden Coelho-kalenterin teemana on Ystävyys ja jokainen kuukausi onkin nimetty aina omalla lämpimällä adjektiivilla, kuten Empatia, Suvaitsevaisuus, Hellyys, Omanarvontunto, Ilo jne. Kalenterissa viikko on jaettu aina kahdelle aukeamalle ja sunnuntain alta löytyykin vielä lisää muistiinpano tilaa, ja kirjanmerkkinauha pitää hyvin kärryillä. Jokaiselta aukeamalta löytyy myös aina lainaus Coelhon kirjoista, joista monet käsittelevätkin tällä kertaa rakkautta... Mutta jotka mielestäni olivat ensimmäisessä Coelho-kalenterissani (2015) paljon parempia, mutta kyllä tulevallekin vuodelle löytyy ihan tykkejä lainauksia. Värikkyys ja jotenkin silkkisen sammettinen kansi olivat edelleen ne jotka tässä ensimmäiseksi kolahtivat ja tietysti tietynlainen nostalgia ja hyvät muistot siitä ensimmäisestä kalenteristani olivat ne todelliset syyt, joiden takia tämän ostinkin. 
Itse olen pitänyt siitä, jos kalenterista löytyy vielä mm. maailmankartta, ehkäpä joitain valuuttakurssejakin tai eri maiden tiettyjä pyhäpäiviä yms. nippelitietoa. Coelhon kalenterista näitä ei löydy, paitsi tietysti meidän pyhäpäivämme ja kuun kierto mikä sekin on tosin ihan mielenkiintoinen. Voi olla, että jos olisin tutkinut kalenteria ja sen lainauksia ym. hieman kauemmin kaupassa olisin saattanut valita jonkin toisen, ehkä halvemman, toisaalta en nyt olisi niin äärettömän paljon siinä säästänyt, joten ei tämä nyt ihan kadutakaan. Sillä kalenterin virkaa tämä tulee kyllä toimittamaan ihan yhtä hyvin kuin edeltäjänsäkin ja kokokin on juuri minulle sopiva, joten olen noin 75prosenttisesti tyytyväinen tähän. 

Paulo Coelho-kalenteri vuodelle 2017
Kuvittanut kolumbialainen taiteilija Catalina Estrada
Kustantanut Bazar 
Hinta Suomalaisessa kirjakaupassa 16,95€

Kuvat jäivät jotenkin sameiksi tällä kertaa, vaikka alunperin näyttivätkin ihan näppäriltä... No mutta näillä mennään, ihan kaikkeahan ei voi saada.

Chekkaa myös mm. seuraavat:

BFF-lukuhaaste 20.11.16-14.2.2017
Rakkauden Singulariteetti
Viikon 45 lainaus [prostituutio sodan aikaan]

-peace & love, and respect to you all-

2 kommenttia:

  1. Mä taas en ole törmännyt yhteenkään kirjallisuuden ystävään, joka pitäisi Coelhosta. :D Itse jaksoin lukea 2,5 kirjan verran ja traumatisoiduin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HEEHEHEH! En väitä etteivätkö olisi raskaita... ja ehkä hieman traumatisoiviakin! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!