Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

lauantai 17. joulukuuta 2016

TOP 3 kovinta joululahjakirjavinkkiä.

Okei, se on taas Joulu ovella ja stressikierrokset monilla varmasti katossa! Sillä eikös sitä pitäisi jo melkolailla olla joululahjat paketissa? No onkos teillä? Itselläni on...ja ei. Meidän pikku-suku on nimittäin keksinyt jotain niinkin "hölmöä" kuin, ettei joululahjoja enää kummemmin jaeltaisi. Koska suvussa ei ole tällä hetkellä pieniä lapsiakaan joiden vuoksi kunnon pukkijoulua vietettäisiin... - Kröhöm, anteeksi, mikä minä sitten olen? ...No okei, ehken enää ihan niin pieni. - Niin nykyisin meidän suvun jouluissa heruu vain lämpöä ja rakkautta, säkällä villasukkia, niin ja tietysti kaikessa rauhassa pari kiloa vyötärölle, kun ilolla kilpaa kinkkua ja laatikoita mätetään. Eli kuullostaa oikeastaan melko täydelliseltä... jos vain ihan pienen lahjan vielä saisin. Peace! Ja siksi tahdonkin nyt hieman avittaa teitä muita lahjahelvettienne kanssa, kun en sitä nyt itse pääse pahemmin kokemaan... Anyway, itselläni on kolme perussääntöä ylipäätänsä lahjoihin, ja ne ovat: 1. Anna kirja, 2. Tai anna jotain kestävää tai tarpeellista, 3. Ja jos mahdollista, niin osta lahja kirpparilta. Ja kaikkihan tietävät, että nuo kaikki kolmekin on mahdollista toteuttaa, jos vain onnetar lyö hyvät kirjat kirpparipöytään! Kuitenkin, tässä kolme pirun kovaa joululahjakirjavinkkiä, joilla onnistutte satavarmasti ilahduttamaan lähimmäisiänne pakollisen läsnäolonne lisäksi! Kolme takuuvarmaa ehdotusta, joiden hintojenkaan en antanut kohota liian korkealle!

Omalle sielunkumppanille suunnattu kirja (sopii myös sopivan ikäisille "lapsille"): 
 Tuomas Milonoff & Riku Rantala: Madventures, Maailmanselitys 
- Seikkailijan käsikirja kaikkeen (2014)
Tämä hemmetin upeasti kuvitettu seikkailijan käsikirja kaikkeen sopii sielunkumppanille lahjaksi paremmin kuin nyrkki silmään! Kirja on kaikille yleissivistys- ja nippelitietoaddikteille, joilla ei pipo liiemmin kiristä, juuri sopiva, sillä se kertoo hieman siitä ja hieman tuosta, mutta jokainen tärkeä aihe tulee kuitenkin käsiteltyä. Jo kannen psykedeelinen kuva lupaa, että tiedossa on diippi matka maailmaan, jonka nämä puolijumalat selittävät meille ymmärrettävästi, niin että tällainen tavallinenkin kaduntaablaaja ymmärtää kaiken. Suosittelen kirjaa todella, sillä se on nk. ikuisuus-kirja, jota voi lukea missä vain, milloin vain ja juuri sellaisina annoksina kuin omat toleranssit antavat myöten. Jos voisin antaa yhden kirjan kumppanilleni aina uudelleen ja uudelleen ja pitää hänet niin tyytyväisenä, se olisi ehdottomasti tämä! ...tai jos olisin itse saanut tämän kirjan joskus vanhemmiltani, olisin ollut iloisesti yllätetty ja ikuisesti kiitollinen... Ainakin seuraavaan Jouluun.
Tuomas Milonoff & Riku Rantala: Madventures, maailmanselitys - seikkailijan käsikirja kaikkeen (2014), Kustantanut: Wsoy, mutta kuuluu mahtavaan Johnny Kniga-sarjaan. 229 sivua. 15,40€ / adlibris.
Perheen nuoremmille (tai sitten ei) suunnattu kirja; 
[esihistoria ja varhaiset korkeakulttuurit]
Ankkojen maailmanhistoria on kuusiosainen sarja, jossa käydään Aku Ankkamaisen värikkäästi läpi kaikki maailman suuret (ja pienet) tapahtumat, ihan luolamiesajoilta avaruuteen asti. Olen aina ollut sitä mieltä, että Aku Ankat ovat hyvää ja opettavaista luettavaa lapsillekin ja tämä ankkojen maailmanhistoria kyllä todistaakin sen. Jos itselläni olisi kouluikäinen napero, keräisin kyllä hänelle pikkuhiljaa kaikki kuusi osaa, sillä sen lisäksi, että Aku Ankat ovat tiedetysti hauskoja ja tunnustetustikin hyvin suomennettuja, uskon että koululainen - tai kuka tahansa ihminen - voisi oppia paljon näitä lukemalla... 
Walt Disney: Ankkojen maailmanhistoria osa 1 [esihistoria ja varhaiset korkeakulttuurit] Kustantanut: Sanoma Media Finland, 304 sivua. 10,40€ / adlibris
Vanhemmille suunnattu kirja:
Markku Salo & Remu Aaltonen: Remu (2016)
Omat vanhempani ovat eläneet juuri sitä aikaa, kun Hurriganes oli kova sana ja tukan annettin kasvaa. No okei, ehkei oma isäni kapiaisena (ei kapinallisena;) kasvattanut liehulettiä, mutta muistan edelleenkin elävästi "syvällisen" keskustelumme tuopposen ääressä, kun taustalla alkoi Hurriganes soida ja isäni siinä pienessä sievässä sitten totesi, että "Hurriganes on Suomen ainoa oikea rockbändi!" Joten kun näin, että Remun elämänkerta on ilmestynyt, naantalin aurinko nousi kasvoilleni, sillä muistin samantien tuon ainoa oikea rockbändi-läpän. Vaikken sitä itse allekirjoitakaan, väittäisin silti, että tämä olisi juuri Se kirja, jonka ostaisin isälleni... jos siis ostaisimme lahjoja. Nyt saa isä ostaa kirjansa itse, kun noin tyhmiä sääntöjäkin keksivät meidän perheen joululle. Mutta en väitä, etteikö muidenkin vanhemmat ilahtuisi saadessaan lukea tämän legendaarisen rokkistaran elämästä, joka on vaikuttanut juuri heidän nuoruudessaan! 
Markku Salo & Remu Aaltonen: Remu (2016), Kustantanut: Wsoy, mutta kuuluu myös Johnny Kniga-perheeseen. 260 sivua. 21,90€ / adlibris

Vinkkinurkkaus! Käytä lahjapaperina sanomalehteä, esim. sunnuntain hesarissakin on koko aukeama sarjakuvia ja muutenkin lehdistä löytyy aina hyviä otsikoita ja hienoja kuvia, joita sitten sommittella paketoidessa. Lisäksi se fontti ja sanomalehtipaperin tuntu, aaaah! Täydellistä lahjapaperia! Ja jos ei hesari tms. tule jo valmiiksi kotiin, niin niitähän saa helposti mm. dyykattua lehtikeräyksestä tai mahdollisesti pyydettyä kirjaston tai kahviloiden tms. paikkojen vanhoista lehdistä. So be brave and ask! Ask and you get it.

 Minkälaisia/mitä kirjoja olette itse löytäneet pukinkonttiin? ...vai onko kontti vielä ihan auki?

-peace & love, and respect to you all-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!