Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

torstai 1. joulukuuta 2016

Naisten aakkoset ( D )

Aakkostelu rullaa hyvin, ja nyt mennäänkin, jo naisten Deessä. Mielessä on muutama nimi jo valmiiksi, sekä onneksi vanhat ystäväni Google ja Wikipedia auttavat minua löytämään loputkin, muistamaan vanhat tutut ja löytämään uusia ihastuksia! Edelleen kiitokset Tarukirjan Margitille, joka toi aakkostelun Suomeenkin!
Ihana Dee, ilmaisten kuvien sivulta, pinterest.com
Naisten aakkosissa, etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella - nyt vuorossa olisi sitten D. Ja kysymyksiä on kolme (tai no ehkä kuitekin neljä...)

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (tai molemmat...): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

1. Diana Gabaldon, Matkantekijä-sarjan kirjoittaja. Kyseinen sarja sijoittuu (pääosin) 1700-luvun Skotlantiin. Tästä on tehty Outlander [IMDb:ssä 8,5/10] niminen telkkarisarjakin, josta on tullut jo kaksi kautta. Tottakai olen katsonut myös sen, sillä pidän suuresti historiasta, ja varsinkin tällaisesta hieman myyttisestä, ja niitähän skoteissa riittää, myyttejä.
2. Karin Dreijer Anderson, siis aivan mielettömän upean ruotsalaisen "intiaani-sadetanssibändin", Fever Rayn vokalisti. Saatatte tuntea hänet esimerkiksi Vikings-sarjan alkumusiikista, toiset taas muistavat hänet The Knife nimisestä bändistä, mutta itse olen pääsääntöisesti, mutta täysin sydämin Fever Ray-fani. Kyseinen bändi löytyy ihan TOPkolmosestani, eikä varmastikaan kolmannelta sijalta. Kannattaa käydä kuuntelemassa tästä, ja sen jälkeen, koska et voi enää lopettaa mene kuuntelemaan koko levy tästä! Aaaah! Se on niiiiin mahtava levy!
3a) Patricia D. Cornwell, hänen dekkareitaan tuli nuorempana luettua paljonkin, mutta nyt ne ovat hieman jääneet, ja vaativat siis uudelleen tutustumista.
3b) Haluaisin vastata tähänkin Karinin Fever Raystä, sillä niiiiiin mahtavasta bändistä on kyse! Mutta koska yritän löytää aina uuden naisen kuhunkin kysymykseen, lähden netin ihmeelliseen maailmaan surffaamaan uusia tuttavuuksia... Ja sieltä löytyikin, Girlsin Lena Dunham, joka on kyllä pirun kova mimmi, sillä on pokkaa mihin vain!

Chekkaa myös keitä muita olen aakkostellut:

Naisten aakkoset: ( A ) ( B ) ( C ) ( D )

Miesten aakkoset: [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ]

Entä keitä itse pistäisit Deehen tai muihin aakkosiin? Sillä tämä on hauskaa, että ihan sopivan haastavaa hommaa... Suosittelen! 

-peace & love, and respect to you all-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!