Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

lauantai 5. marraskuuta 2016

John Twelve Hawks: Matkaaja

Tuli nimen ja takakannen tekstin mukaan ostettua tämä kirja kirpparilta, kun halvalla sain. John Twelve Hawksin Matkaaja on ensimmäinen osa Neljäs piiri nimistä trilogiaa, jonka muita osia en olekaan vielä lukenut. Aion kuitenkin pitää silmät auki kirppareilla, sillä uutena en menisi näitä kuitenkaan ostamaan ja sen verran mitä nyt maksaakaan, niin maksamaan, mutta jos muutamalla eurolla löydän, niin okei. Sillä olen hieman "pakkomielteinen" näiden kirjojen kanssa, että vaikkei se nyt kummempi olisikaan niin en jätä koskaan kirjaa kesken, ja kun tämän trilogian nyt olen aloittanut ja kun se nyt kuitenkin on edes ihan ok, niin onhan se sitten pakko lukea loppuunkin... mutta ei millään kiireellä, niin kuin lemppari kirjat ja sarjat on.

"Maailmaa hallitsee verkko, joka tietää sinusta kaiken. Ja se tekee kaikkensa, jotta et tietäisi totuutta. Ihmiskunnan ainoa toive on matkaajat, joilla on kyky nähdä selkeästi. Mayan tehtävä on puolustaa heitä viimeiseen hengenvetoon."
(Takakansi)

Mayan isä on kouluttanut häntä lapsesta asti Harlekiiniksi, eli eräänlaiseksi huippu-soturiksi, jotka polveutuvat mm. temppelinherroista, samuraista yms. Harlekiinien tarkoituksena on suojella harvinaisia Matkaajia, jotka voivat kulkea maailman eri piireihin, joista he voivat tuoda erilaisia tärkeitä tietoja maailman pelastamiseksi (tai tuhoamiseksi), sekä ovat siten muutenkin enemmän tietoisia, ja tietysti joidenkin mielestä myös vaaraksi yhteiskunnalle. Harlekiinit ja Matkaajat ovat kuolleet lähes sukupuuttoon, sillä heidän arkkivihollisensa Tabulat, hallitsevat maailmaa ja verkkoa, jolla he voivat seurata koko maailman rahavirtoja, liikennettä, puhelimia... no ihan kaikkea. You know! Ja jonka lisäksi he metsästävät ja tappavat Matkaajia, sekä ovat sodassa Harlekiinien kanssa. All right! Eli siis vähän Orwellilaisessa yhteiskunnassa ollaan, vaikka maailma muuten onkin suht "normaali", sillä Tabulat ovat kansainvälinen järjestö, joka hallitsee kaikkea, kaiken takana. 

Kirjan alussa Mayan isä lähettää hänet Amerikkaan, suojelemaan hyvännäköistä motoristia nimeltä Gabriel, hän on toinen hiljattain löydetyistä veljeksistä, joilla voi olla Matkaajan kyvyt. Gabriel itse elää verkon ulkopuolella, mutta hänen veljensä Michael taas on tunnettu yritysmaailmassa, jonka takia Tabulat saavatkin hänet helposti kiinni. He kaappavat Michaelin, koska heillä on aivan erityinen uusi suunnitelma, kuinka käyttää Matkaajien kykyjä omaksi hyödykseen. Maya ehtii juuri ajoissa löytämään Gabrielin ja yhdessä he lähtevät pelastamaan Michaelia, apunaan Harlekiinien tukijat, sekä muutama muu harva Harlekiini, joita on vielä jäljellä. Matkan varrelle tulee niin onnistumisia, pettymyksiä ja petoksia, ja ainakin toimintaa riittää... Lopulta he löytävät apua myös Tabuloiden rivien sisältä, sekä järjestön todellinen suunnitelma maailman varalle alkaa paljastua...

Tämä oli Neljäs piiri nimisen trilogian ensimmäinen osa, ja vaikkei se nyt ollutkaan niin kovin kummoinen, koukutti se kuitenkin sen verran, että aion lukea ne loputkin osat. Sitä paisti seuraavan kirjan nimi Pimeä joki, kuullostaa sen verran hyvältä, että onhan se nyt pakko lukea, kun on kerran tämän trilogian aloittanutkin. Toivottavasti seuraavissa osissa selviää lisää Matkaajien kyvyistä, sekä Harlekiinien, että Tabuloiden historiasta ja heidän välisestä sodastaan, sillä vielä oli vähän vaikea käsittää, että mikä oli kaiken pointti tai hyöty... No melkoista meininkiä ne tulevat luultavasti ainakin olemaan...

Arvosanaa on - tälläkin kertaa - hieman vaikea antaa, joten annetaan 3-/5.


INFO-ISKU! Se on kuitenkin ihan mielenkiintoista, että kirjailijan, John Twelve Hawksin, henkilöllisyyttä ei tiedetä. Huhun mukaan hän elää itse verkon ulkopuolella, toiset taas epäilevät hänen olevan joku jo ennestään tunnettu kirjailija salanimellä, epäiltyjä on ihan Dan Brownista Stephen Hawkingiin. Anyway, hän keskustelee kustantajansa kanssa, joka vakuuttaa hänen olevan ensi kertaa julkaiseva kirjailija, ainoastaan satelliittipuhelimen kautta muuntaen äänensä.

John Twelve Hawks: Matkaaja, 2006
Alkuperäisteos: The Traveller, Book one of The Fourth Realm, 2005
Kustantaja: Otava, tämä minun oli Seven-pokkari.
525 sivua.

-peace & love, and respect to you all-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!