Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

maanantai 24. lokakuuta 2016

Pride & Prejudice & Zombies (2016)

Kyllä! Aivan totta. Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit. Ensin ajattelin, että what the f**k?! ...mutta sitten olinkin jo ihan messissä!

Nimittäin vietimme kuitenkin ihan hauskan leffaillan eilen katsomalla tämän tänä vuonna ilmestyneen, Burr Steersin ohjaaman leffan Pride and Prejudice and Zombies. Ja uskomatonta, mutta totta, niin siinä mennään, niin kuin Jane Austenin 1800-luvulla kirjoitetussa klassikossa nimeltä Ylpeys ja ennakkoluulo. Joukkoon oli vain lisätty taistelukoulutus Kiinassa (eikä Japanissa Rouva Bennetin harmiksi, ja niin kuin hyvänä tapana oli), sekä hieman zombeja ja Tadaa! Veri lentää 1800-luvun hienostopiireissä! Voi hitsin pimpulat, kukahan tämän idean oikein keksi? Anyway se rullaa ihan menevästi ja sopii erinomaisen hyvin katsottavaksi ainakin näin Halloweenin/Samhain aikaan!

Tämän osalta tuli muutenkin taas yksi hassu yhteensattuma elämässä... Sillä vähän aikaa sitten, luin juuri yhteisniteen, jossa oli kaksi kuuluisinta Jane Austenin teosta *Järki ja tunteet(1811), sekä *Ylpeys ja ennakkoluulo(1813). Kirjoittaessani niistä juttua, mietin että kyseinen aikakausi ja sen rajoittuneet tavat loivat minulle ihan sellaisen tunteen, niin kuin olisin lukenut "postapokalyptista historiaa". Ja sitten kun eilen surffailin etsimässä netistä niitä kahta kuuluisinta kirjoista tehtyä leffaa, niin enköhän törmääkin sattumalta sellaiseen versioon, johon oli lisätty zombit ja yhtäkkiä minä todella katsonkin postapokalyptista historiaa! Whaaat! Mutta ilmeisesti jotkut muutkin olivat tunteneet jotenkuten samalla tavalla kanssani kirjoja lukiessaan, ja jonka osittaisena seurauksena tämä leffakin on ehkä syntynyt. Eikä tämä onneksi päässyt halventamaankaan Austenia, vaan luultavasti toi hänelle vain entistä enemmän lukijoita. 

Leffan näyttelijöistäkin löytyi ainakin kaksi kuuluisaa Game of Thrones tähteä, nimittäin Tywin (Charles Dance) ja Cercei (Lena Headey) Lannister, näyttelivät tässä leffassa Herra Bennetin ja Lady Catherine de Bourghin rooleissa, ja he olivat huikeita! Eivätkä muutkaan näyttelijät olleet lainkaan huonoja! Lizzyn roolissa nähtiin kaunis Lily James ja Darcyn roolissa oli kuuluisa Sam Riley. Tuli sellainen fiilis, että tämän leffan on ollut pakko syntyä siinä samassa myräkässä, joka alkoi silloin muutamia vuosia sitten, kun alettiin tehdä juuri tällaisia historiallisista klassikoista tai suurmiehistä kertovia uusia kauhuversioita, niin kuin esimerkiksi se vuonna 2012 tullut leffa, jossa Abraham Lincoln  on vampyyrinmetsästäjä (Abraham Lincoln: Vampire Hunter). Joten minulle tulikin täytenä yllätyksenä, että tämä leffa oli vasta tänä vuonna ilmestynyt. Oletin sen olevan ainakin muutaman vuoden vanha ja siksi menneen ohitseni, mutta ei, vaan tosiaan se on julkaistu vasta helmikuussa 2016.

Alkuperäisenä tarkoituksenani oli tosiaan katsoa, se ihan "oikea" Ylpeys ja ennakkoluulo, mutta koska törmäsin tähän, sain pelkästään nimen perusteella miehenikin katsomaan sen kanssani, ja vitsi että meillä oli hauskaa! Tämä oli toiminnallinen pikkukauhu leffa, ehkä tätä voisi kutsua parodiaksikin, mutta ei missään tapauksessa sellainen "hieman liiankin tyhmä parodia", mitä on Scary Movieiden tulon jälkeen tehty oikeestaan kaikesta. Tämä on erilainen, ja jos tykkäät genrestä, tulet tykkäämään tästäkin, joten suosittelen! Plussana tässä on taas hieman erilaisia, mutta ei mitenkään mahdottomia zombeja. Kerrottakoon että ns. pahaksi zombiksi tullaan vasta, kun ollaan maisteltu hieman ihmisaivojakin. Muutenkin muuttuminen tapahtuu hitaammin, kuin yleensä, niin ettei sitä välttämättä meinaa huomata ihmisestä ennen kuin on liian myöhäistä! Mutta onneksi Herra Darcy on Englannin kuuluisin ja taitavin zombinmetsästäjä ja Bennetin tytötkin ovat ihan hyvin koulutettuja, vaikkakin puutteellisesti Kiinassa, kuuluisassa taistelutaitojen kodissa, eli Shaolin-temppelissä.

Arvosanaa tällaiselle leffalle on aina vaikea antaa, mutta tuollainen 3+/5 olisi melko sopiva! Sillä kyllä se oli oikeasti ihan hauskaa ja jännittävää, eli täysin viihdyttävää katsottavaa meille, jotka pidämme genrestä!

Anyway, pääset tästä itse chekkaamaan vielä leffan trailerin: Pride & Prejudice & Zombies

Ja tästä pääset lukemaan mietteeni ihan alkuperäisestä Jane Austenin *Ylpeys ja ennakkoluulo* nimisestä kirjasta. 
Kuvassa oikealta lähtien: Willoughby, Mary BennetDarcyLizzy Bennet, pastori Collins, Jane Bennet, Lady Catherine de Bourgh ja Bingley. Kuva lainattu screenrant.comista. Thanks!

Pride and Prejudice and zombies (2016)
Genre: Toiminta, romantiikka, kauhu
Ohjannut: Burr Steers
Päänäyttelijät: mm. Lily James, Sam Riley, Charles Dance, Jack Houston, Lena Headey, Douglas Booth, Bella Heathcote ja monia muita tunnettuja ja hyviä näyttelijöitä.
Kesto: 1h 48min.

-peace & love, and respect to you all- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!