Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

lauantai 22. lokakuuta 2016

Dr. Ozzyn koko vastaukset knoppitietovisaan.

Täältä voit lukea koko vastaukset Tohtori Ozzyn knoppitietovisaan, josta aiemmin tein teille hauskan koosteen. Suosittelen tätä kaikille yleistietonarkkareille!
Mutta TESTAA nyt hyvä ihminen itsesi, ennen kuin luet koko vastaukset täältä.
Kuva lainattu The Sunday Times Magazinelta, thanks!

Taikajuomat:
1. Mitä on "Perulainen Viagra"?
A) liiskattu sammakko, B) koulutettu hamsteri, C) harvinainen papulajike
OIKEA VASTAUS: A Sammakko parka tapetaan, nyljetään ja mehustetaan tehosekoittimella. Sekoitus maustetaan valkoisella papuliemellä, hunajalla, raa'alla lääkeaaloella ja macalla (joka on Andeilla kasvava juuri). Jos kiihotut yrjöämisestä ja saat huutopizzan heittämisestä tanakan erektion, kokeile ihmeessä. 
2. Miten muinaiset egyptiläiset hoitivat sokeutta?
A) kutittamalla, B) auringonvalolla, C) lepakon verellä
OIKEA VASTAUS: C Tässä on tavallaan logiikkaa, koska sen lisäksi, että lepakot kaikuluotaavat, niillä on myös loistava yönäkö. Olen kuitenkin yksi harvoista ihmisistä, joka on niellyt lepakon verta, ja voin taata, että sillä ei ollut erityisiä taikavoimia, sillä muuten en olisi tarvinnut kaihileikkausta vuonna 2010.

Terveysguruilu:
3. Syöt yhden ruokalusikallisen seuraavia ruokia. Missä on eniten kaloreita?
A) hanhenrasvassa, B) gheessä (kirkastetussa voissa, jota käytetään Intialalaisessa keittiössä.) C) suolattomassa voissa
OIKEA VASTAUS: B Rasva on yllättävän rasvaista. Yhdessä ruokalusikallisessa hanhenrasvaa on noin 120 kaloria, gheessä 112 ja voissa 101. Tai ainakin niin sanotaan nutrientfacts.com- ja fitday.com-verkkosivuilla. (Tämän kysymyksen vastauksen logiikka on hieman hämärä, mutta näin Ozzylta)
4. Montako kertaa keskivertoihminen heittää lejaa päivässä?
A) 14 kertaa (n. 5 - 22 dl kaasua), B) kahdesti (n. 3 dl kaadua), C) 27 kertaa ( n. 45 - 65 dl kasua)
OIKEA VASTAUS: A Jos meikäläiseltä kysytään, se piruparka, joka tämän kenttätutkimuksen teki, ansaitsee Yhdistyneen kuningaskunnan korkeimman sotilasansiomitallin. Luojan kiitos tällaisiakin tutkimuksia kuitenkin tehdään, koska kun seuraavan kerran kohtaan pelottavan tai uhkaavan tuntuisen tyypin, yritän muistaa, että sama jätkä on viimeisen vuorokauden aikana pierrä röpötellyt ainakin 14 kertaa.

Kauneusvinkit:
5. Mitkä olivat Kleopatran salaiset kauneusvinkit?
A) hän hieroi kasvoilleen krokotiilin ulostetta, B) hän valutti pyllylleen aasin maitoa, C) hän kielsi peilien tuomisen palatsiin.
OIKEA VASTAUS: A & B Jos nettitietoon on uskominen, Kleopatra käytti krokotiilinpökäleitä myös ehkäisyyn. Tästä juontaa juurensa vanha egyptiläinen iskuläppä: "Haluatko lähteä katselemaan kakkakokoelmaani?"
6. Mitä kaikkia seuraavista aineista on aikain saatossa käytetty kaljuuden ehkäisemiseen?
A) poltettuja hiiriä, B) hienonnettuja hevosen hampaita, C) "karhuöljyä", mitä helvettiä se sitten leneekään
OIKEA VASTAUS: KAIKKI Myös Julius Caesarille suositeltiin näitä keinoja jaljuuden torjumiseksi. Caesar yritti myös kompensoida harvenevaa hiuspehkoaan ostamalla tulipunaiset avovankkurit

Sukulaiset:
7. Mikä on suurin yhden naisen synnyttämä lapsimäärä (joidenkin väitteiden mukaan)?
A) 71, B) 102,C) 69
OIKEA VASTAUS: C Synnyttäjä oli venäläinen maalaisnainen, joka meni naimisiin Feodor Vasilijevin kanssa. Guinessin ennätystenkirjan mukaan eukko pusersi vuosien 1725 ja 1765 välillä 16 kaksosparia, seitsemät kolmoset ja neljät neloset. Vain kaksi lapsista kuoli vauvaiässä. Feodor - jota voisi hyvällä syyllä kutsua Kultapalliksi - meni myöhemmin uusiin naimisiin ja sai vielä 20 lasta.
8. Mikä on terapeuttien mukaan onnellisen avioliiton salaisuus?
A) imartelu ja hellä painostus, B) pano joka toinen päivä, C) se, että kummatkin ovat täydellisiä luusereita
OIKEA VASTAUS: C "Kun avioliitossa häviää riidan, voittaa rakkauden", sanoo rabbi Shmuley Boteach, johtava parisuhdeneuvoja.
9. Miten vanha oli (todistetusti) maailman nuorin äiti?
A) seitsenvuotias, B) kuusivuotias, C) viisivuotias
OIKEA VASTAUS: C Lina Medinan vanhemmat veivät hänet sairaalaan, koska luulivat, että tytöllä on vatsakasvain. Kävi ilmi, että hän on seitsemällä kuulla raskaana. Lina on nykyään yli 70-vuotias ja asuu Perussa. Lina kykeni saamaan lapsen, koska hänen murrosikänsä alkoi poikkeuksellisen varhain - tyttö sai ensimmäiset kuukautisensa jo konttausiässä - vaikka on tietenkin enemmän, kuin traagista, että joku pani hänet paksuksi siinä iässä. Isä ei koskaan selvinnyt. Poikavauvaa pidettiin perheessä Linan veljenä, ja hän kuoli 40-vuotiaana vuonna 1979.

Lihat ja leikkeet:
10. Mitä kaikkia seuraavista kauneusleikkauksista on yritettty kotioloissa?
A) nenäleikkaus taltan ja kananluun avulle, B) kaksoisleuan poisto leipäveitsellä ja pöynimurilla, C) huulten kauneusleikkaus, jossa huulteen ruiskutettiin liukastusvoidetta 
OIKEA VASTAUS: A & C Liukuvoidetta huuliinsa ruiskuttanut nainen kertoi ABC Newsille: "Seuraavana päivänä koko naamani oli turvonnut. Liukuvoide laajeni ja muuttui kumimaiseksi, ja ihon oma kollageeni muodosti sen ympärille arpikudosta. Näytti kun minulla olisi ollut kammottavia rakkuloita." Vastaavia tempauksia harrastavat ihmiset kärsivät "dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä". Se on mielenterveydellinen häiriö, jossa henkilö on saanut ruumiinosastaan niin sairaallollisen pakkomielteen, että on valmis jopa omatoimiseen kauneusleikkaukseen.
11. Kuka suoritti kirurgiset toimenpiteet keskiajalla?
A) parturi, B) seppä, C) puuseppä
OIKEA VASTAUS: A Ammattikunta tunnettiin myös nimellä "kenttä-" tai "sotaparturit". Yleisin hoitomuoto oli kuppaus, jossa potilaan käteen leikattiin viilto ja annettiin veren valua ämpäriin. Minä olisin pyytänyt vain tasoittamaan niskan ja sivut.
12. Mitkä seuraavista harmillisista hoitovirheistä on oikeasti sattunut?
A) lääkäri amputoi väärän jalan, B) lääkäri halkaisi vahingossa potilaan kielen kahtia, C) potilas sai väärät sydämen ja keuhkot
OIKEA VASTAUS: A & C Kaksihaaraisella kielellä (B) puhuva mies oli silponut kielensä tarkoituksellisesti, koska halusi näyttää liskolta. Hän oli myös viilannut hampaansa teräviksi. Kiinnostuneille tiedoksi: liskomies tekee mielellään lapsenvahtikeikkoja.

Täällä tarvitaan lääkäriä!:
13. Englantilaisnainen haastoi lääkärinsä oikeuteen, koska oli saanut tältä...
A) kaksi tajunnanräjäyttävää orgasmia puolentoista minuutin välein, B) oraaliherpeksen, C) litsarin naamalle, kun tämä yritti herättää häntä
OIKEA VASTAUS: A Nainen veti myäöhemmin syytteen takaisin, ja tohtori selvisi seuraamuksitta.
14. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan 73 prosettia yleislääkäreistä oli...
A) kiihottunut potilaistaan, B) varmistanut, että töykeä potilas saa odottaa käytävällä pidempään kuin muut, C) suorittanut potilaille tarpeettomia toimenpiteitä, jotta vaikuttaisi tunnollisemmalta, mikäli hänet haastettaisiin oikeuteen.
OIKEA VASTAUS: C Vuonna 2010 suoritettu galluptutkimus osoitti, miten paljon rahaa käytetään toimenpiteisiin, joilla lekurit ainoastaan suojaavat oman selustansa siltä varalta, että potilas haastaa heidät oikeuteen.

Mutatoidu tai kuole:
15. Mikä seuraavista olennoista on geenimutaatioita koskevien tietojemme perusteella saattanut olla olemassa kauan sitten?    
A) hobitti, B) yksisarvinen, C) lohikäärme
OIKEA VASTAUS: A Kaukaiselta Florein saarelta Indonesiassa löydettiin pikkuruisia luita, jotka näyttivät kuuluneen hobitin kaltaisille olennoille. Osa tiedemiehistä päätteli niiden kuuluneen 18 000 vuotta sitten eläneille, oudosta geneettisestä häiriöstä kärsineille ihmisolennoille. Toisten mielestä kyseessä on aiemmin tuntematon laji.
16. Mikä vihannes sai tiedemiehet ymmärtämään perinnöllisyystiedettä?
A) porkkana, B) ruusukaali, C) herne
OIKEA VASTAUS: C Itävaltalainen munkki Gregor Mendel kasvatti ja tutki vuosina 1856 - 1863 noin 29 000 herneentainta ja sai neronleimauksen, joka johti modernin genetiikan syntyyn. Hän ei saanut tunnustusta eläessään, mutta ainakin äijällä oli naposteltavaa laboratoriossaan.

Ihmistuntemus:
17. Miten tervehditään läheistä ystävää Pohjois-Mosambikissa?
A) suutelemalla nenälle, B) heristämällä nyrkkiä pään korkeudella ja huutamalla "Wooshay! Wooshay!", 
C) taputtamalla kolmesti
OIKEA VASTAUS: C Kuulemma Omanissa annetaan pusu nenälle ja tietyissä osissa Nigerin tasavaltaa huikataan "wooshay!" Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa asia kahteen kertaan, ennen kuin pussaa vierasta ulkomaalaismiestä nenälle. 
18. Kun Atlantassa sijaitsevan, liettualaisen omistaman autoliikkeen työntekijät pyysivät palkankorotusta, mitä pomo teki?
A) ampui heidät, B) tappoi itsensä, C) haastoi heidät oikeuteen ja vaati korvauksia henkisestä kärsimyksestä
OIKEA VASTAUS: A (WTF?!) "Firmalla oli rahavaikeuksia, ja ilmeisesti pomo stressaantui johtoasemastaan", poliisi kertoi.

Harmaat aivosolut:
19. Miten monta ajatusta keskivertoihmisen päässä suunnilleen syntyy päivässä?
A) 600, B) 70 000, C) miljoona
OIKEA VASTAUS: B Niin väittää tutkija Stephen Juan vuonna 1998 julkaistussa kirjassaan The Odd Brain. Suurin osa ajatuksista muuntuu lyhytkestoisiksi muistoiksi ja unohtuu pian. Minun tapauksessani kaikilla ajatuksilla on sama kohtalo.
20. Mitkä seuraavista väitteistä ovat totta?
A) aivoissa ei ole kipureseptoreja, joten jos Hannibal Lecter söisi aivosi, et tuntisi mitään, B) hereillä ollessa aivot kehittävät sähkövirran, joka valaisisi 100 watin hehkulampun, C) musiikki on tunnepohjaisten muistojen tärkein laukasija
OIKEA VASTAUS: A Meikäläinen ei ole mikään aivokirurgi, mutta väite on kuulemma enemmän tai vähemmän totta, koska päänsärky syntyy ilmeisesti verisunissa, aivokalvossa ja muissa hermoissa. Jos sinulla siis joskus käy niin paska tsägä, että joudut aivoleikkaukseen, riittää, että hoitaja antaa paikallispuudutuksen päänahkaan. Aivoista riittäisi virtaa vain 10 - 23 watin hehkulamppuun, ja tunnemuistojen tärkeimpänä laukaisijana on haju.

Seksipedot:
21. Mitä kaksitoista miestä kantaa kaduilla japanilaisen Honen Matsuri-juhlan aikaan?
A) alastonta naista, B) kaksi- ja puolimetristä puumulkkua, C) spermalla täytettyä rituaalimaljaa
OIKEA VASTAUS: B Festivaalia vietetään vuosittain maaliskuun 15. päivänä, ja kaikki juhlavieraat vetävät nupin turvoksiin sakella. Jättiläismulkun kantajien pitää olla 42-vuotiaita, koska ikää pidetää erityisen epäonnisena. 
22. Jos tyttö iskee miehen, joka kertoo difalliastaan, mitä tyttö voi odottaa vällyjen välissä?
A) miehen on vaikea saada orgasmia, B) mikroskooppisen pientä penistä, C) kaksinkertaista nautintoa
OIKEA VASTAUS: C Difallia on tila, jossa miehellä on syntyessään kaksi mulkkua (joista toinen on yleensä isompi.) Kaksikikkelisyys ei tosin ole kovin yleistä: ensimmäisen kerran se havaittiin vuonna 1609, ja sen jälkeen on kirjattu vain 100 diafalliatapausta.
23. Miten paljon 22-vuotias kalifornialainen opiskelijatyttö sai neitsyydestään, kun hän huutokauppasi sen vuonna 2009?
A) 50 000 dollaria, B) röökiaskin ja suklaarasian, C) 3,8 miljoonaa dollaria
OIKEA VASTAUS: C Jos lehtitietoja on uskominen, "ostaja", 38-vuotias australialainen liikemies, vetäytyi kaupasta viime hetkellä, koska hänen vaimonsa sai vihiä asiasta. Kukaan ei tiedä, saiko mies 250 000 dollarin käsirahan takaisin. Koko juttu oli Nevadassa sijaitsevan hieromalaitoksen pr-temppu.

Pää sekaisin vaikka karusellilla:       
24. Miten coloradojoenrupikonnaa (Bufo Alvariustaväärinkäytetään päihtymistarkoituksessa?
A) imemällä, B) lypsämällä, minkä jälkeen myrkky kuivataan ja poltetaan, C) verta juomalla
OIKEA VASTAUS: B Kun myrkky lypsetään ja kuivataan, saadaan bufoteniini-nimistä huumetta, joka poltettaessa vaikuttaa LSD:n tavoin. ÄLÄ kuitenkaan kiusaa sammakoita, koska aine on laitonta ja coloradojoenrupikonna on uhanalainen laji. Partionjohtajana aiemmin toiminut kalifornialaismies -yksi harvoista, joka on pidätetty sammakkosekoiluista - kertoi tajuntansa räjähtäneen niin apposen ammolleen, että hän saattoi kuulla "elektronien poukkoilevan molekyyliensä kiertoradoilla".
25. Mikä oli operaatio "Keskiyön kliimaksi"?
A) yritys kehittää pilleri, joka antaa naisille välittömän orgasmin, B) Viagra-lääketestien salainen koodinimi, C) operaatio, jossa CIA pyöritti ilotaloa ja sekoitti siellä lsd:tä asiakkaiden drinkkeihin
OIKEA VASTAUS: C Operaatio oli osa CIA:n käsittämätöntä MK-ULTRA-mielenhallintaprojektia 1950- ja 1960-luvulla. Asiakkaat houkuteltiin San Francicossa sijaitsevaan bordelliin ja huumattiin, minkä jälkeen heitä kiristettiin seksuaalisesti samalla, kun agentit seurasivat tapahtumia kaksisuuntaisen lasin takaa ja tekivät muistiinpanoja. CIA laskeskeli, että asiakkaat olisivat liian häpeissään kertoakseen myöhemmin asiasya poliisille. Niinhän siinä kävi.

Matojen murkinaa:
26. Mitä Brunswickin herttua Ferninand vaati saada arkkuunsa?
A) ikkunan, B) ilmaputken, C) lukittavan luukun, jotta hän mahdolisesti herättyään pääsee kävelemään hautaholviinsa (ja luukun avaimen kuolivaatteiden taskuun)
OIKEA VASTAUS: KAIKKI vaihtoehdot ovat oikein. Herttua kuoli 1700-luvulla, jolloin "varmuusarkut" olivat kovassa huudossa, koska muutamia ihmisiä oli haudattu vahingossa elävältä, mikä herätti suurta kauhua. Saatavilla oli myös arkkuja, joista johti naru kirkonkelloihin, jolloin vainaja saattoi "herätessään" tehdä hälytyksen kelloja soittamalla. Ongelma oli, wttä mädäntyessään ruumiit useimmiten paisuivat ja liikkuivat, ja siksi pastorilla oli useammin kuin kerran paskat housussa, kun tuoreet kalmot kilisyttelivät kelloja hautausmaalla.
27. Muuan yhdysvaltalaisfirma valmistaa maksua vastaan krematoiduista jäännöksistä...
A) lasimaalauksia, B) salaattikulhoja (lisämaksua vastaan myös ottimet), C) timantin
OIKEA VASTAUS: C LifeGem valmistaa ihmisjäänteiden sisältämästä hiilestä synteettisiä timantteja. Vuonna 2007 firma valmisti timantin, jossa oli mukana hiiltä kymmenestä Ludwig van Beethovenin hiussäikeestä. Timantti myytiin eBayssa 202 700 dollarilla (ja rahat annettiin hyväntekeväisyyteen) 

Tämä oli kooste Ozzy Osbournen, kuudenkymmenen kysymyksen Knoppitietovisasta, josta tein teille hauskan 27 kysymyksen version. Knoppitietovisa kokonaisuudessaan löytyy Ozzyn kirjasta nimeltä "Tohtori Ozzyn omituiset ohjeet".

Ozzy Osbourne: Tohtori Ozzyn omituiset ohjeet (Trust me, I'm Dr. Ozzy)
Suomentanut: Ilkka Salmenpohja
LIKE, 2011
250 sivua.

-peace & love, and respect to you all-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!