Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

torstai 1. syyskuuta 2016

Lappeenrannan kirpparilta... [mahtavia kirjalöytöjä!]

Mentiin äiskän kyydillä mummollaan tiistaina ja oltiin siellä kaksi yötä. Mummola on ihan maalla Vaalimaan rajan lähellä ja tapana on ollut käydä siellä kesäisin aina muutama yö tai enemmän. Pienenä ei maailmassa lähes parempaa paikkaa ollutkaan ja vietinkin kesälomasta aina useammankin viikon mielellään mummolassa. Ja kyllä sitä edelleenkin mielellään mummon murkinoita syö ja leipomuksia maistelee. Tälläkin kertaa oli aivan pirun hyvää omenapiirakkaa ja perinteistä kalasoppaa, joka muuten on aina ollut yksi lempiruuistani. Muutenkin pidän keitoista paljon, mutta oikein erityisesti kala- ja kasviskeitoista. 

Tänään sitten tultiin junalla Lappeenrannasta kotiin, mutta sitä ennen ehdimme käydä siinä Lappeenrannan juna-aseman vieressä Kirpputori Vilmassa. Se on sellainen perinteinen kirppari, josta kuka tahansa voi ottaa myyntipöydän ja hinnoitella ja päättää itse myytävänsä. Kirpputori Vilma oli sisältä siisti ja sopivan kokoinen, hinnat olivat normaaleja kirpputori-hintoja, muutamasta kymmenestä sentistä muutamaan kymppiin. Olen käynyt muutaman kerran aiemminkin kyseisellä kirpparilla ja tykännyt. Muutenkin olen aina tykännyt kirpputoreista, mutta erityisesti juuri sellaisista, joissa on ihmisten omia myyntipöytiä, siellä hinnat ovat aina kohdallaan. Tuollakin oli monessa pöydässä vielä -50%-lappu, jonka ihmiset usein käyvät laittamassa pöytäänsä siinä vaiheessa, kun on enää muutama myyntipäivä jäljellä. Joten meilläkään ei mennyt, kuin viisi euroa (5€!!!), vaikka ostinkin mm. kaksi paitaa, kolme kirjaa ja purkillisen puuhelmiä korujen tekoon. 

Tämän kerran kirpparilöytö oli euron maksava kovakantinen kirja tai oikeastaan kaksi kirjaa, sillä tuossa samassa oli Jane Austenin "ylpeys ja ennakkoluulo", sekä "järki ja tunteet". Yllättävää kyllä, en ole lukenut näitä, joten kun ne sai noin halvalla ja vielä samassa paketissa, oli minun tietenkin pakko ostaa ne. En voi vastustaa jonkin kirjan lukemista ihan yleissivistyksen vuoksi, jos aihe tai kirjailija on sellainen ns. "must-lukea" ja Jane Austen on juuri sitä! Sillä, jos olisimme (mitä emme onneksi ole) Jenkeissä, niin koko kansa olisi lukenut nuo kyseiset kirjat jo alakoulussa... Ja koska minulle tarjoutui nyt halvalla mahdollisuus paikata tuo aukko sivistyksessä, tartuin siihen tietenkin heti hanakasti!

Mummolasta on pakko kertoa vielä sen verran, että kun se on maalla, eikä siellä siis ole katuvaloja tai kaupungin valoja peittämässä taivasta, niin tähdet näkyvät siellä oikein erityisen hienosti ja kirkkaasti. Lisäksi juuri siinä päällä menee Linnunrata, joka näyttää todella upealta, silloin kun kaupungin valot tai muut eivät ole peittämässä näkyvyyttä. Keskiviikko-torstai (31.8-1.9.16) välisenä yönä taivas oli kirkas ja linnunrata ja tähdet näkyivätkin oikein erityisen hyvin, joten oli todella kiva istua siinä pihalla jo hieman kirpsakassa alkavan syksyn yössä ja yirttää löytää muitakin, kuin Otavan tähtikuvio. Näimmepä vielä kaksi tähdenlentoakin ja muistin tietysti toivoa!  


Googlasin kuvia linnunradasta Suomesta, sillä en viime yönä itse tajunnut tietenkään kuvata... Löysin paljon hienoja kuvia, mutta tämän Mikael Rantalaisen upean kuvan tahdon jakaa muillekin, lisäksi tästä linnunradan näkee hyvin. Kiitos kuvasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!