Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

lauantai 13. elokuuta 2016

Why I love books...

Olen aina rakastanut ja keräillyt kirjoja, saanut niistä mm. paljon tukea, lohtua, rakkautta, neuvoja, tietoa ja jännitystä...mutta erityisesti sielunrauhaa. Kirjat ovat pelastaneet minut monesti elämäni aikana. Pelastaneet mm. yksinäisyydeltä, liioilta ajatuksilta ja toisinaan itseltänikin. Esimerkiksi yläasteen koulukiusaamisen aikoihin, kirjat olivat suurin tuki ja lohtu, jotka olivat ja ovat edelleenkin aina tukenani, läsnä, niin että pystyi lähes jakamaan elämänsä "jonkin" kanssa, vaikka ne olivatkin vain kirjoja ja kirjojen henkilöitä. Mielenrauhani takia kiitän, että kirjat ovat vieneet minut pois tai tuoneet minut vieläkin lähemmäs. Sillä kirjoissa on taikaa!

Rakastan kirjoissa sitä, että monesti vaikka tarina olisikin fiktiota, niin silti mukana on aina paljon faktaa! Jokainen kirja avaa meille tiedon ikkunoita. Sillä se minne ja mihin aikaan tapahtumat sijottuvat, opettaa meille paljon. Esimerkiksi eri maiden kulttuuri ja historia, sekä olosuhteiden muokkaama ihmismieli, avautuu meille fiktion takaanta, muuttaa kaupungit ja vuosituhannet eläviksi. Lisäksi kirjoista on mahdollisuus oppia "ihan kokoajan" jotain uutta ja mielenkiintoista! Me jaamme avopuolisoni kanssa aina kirjoista lukemaamme nippelitiedot, sillä kumpaakin meistä kiinnostavat sellaiset asiat. Vaikka muuten luemmekin melko erityylistä kirjallisuutta, mieheni keskittyessä enemmän kvanttifysiikkaan ja sellaiseen, kun minä taas rakastan erilaisia romaaneja ja elämänkertoja.

Faktahan kuitenkin on, että me ihmiset olemme läpi historian halunneet kuulla ja nauttia tarinoista aina, kuin mahdollista, niin todellisista, kuin keksityistäkin. Vapaus lukea mitä haluamme on oikeutetusti annettu meille "lahjaksi", sillä kaikkialla ihmiset eivät osaa edes lukea tai eivät eilaisista syistä saa mitään luettavaa käsiinsä tai sitten saavat vain rajoitetusti, sensuroidusti, se olisi kamalaa. Onneksi täältä löytyy rohkeita miehiä ja naisia ympäri palloa, kuten Anonymouksen porukka, joka on taistellut mm. vapaan lukemisenkin puolesta, ja se on erittäin kunnioitettavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!