Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

tiistai 16. elokuuta 2016

Opettavaista tapakulttuuria Aku Ankoista!

Kun olin vielä lapsi, vanhempani tilasivat minulle ensimmäiset Aku Ankan sarjakuvalehdet. Tosin uskallan väittää, että kyseiset Aku Ankat olivat silloin enemmän iskälle, kuin minulle, vielä lukutaidottomalle tytölle tilattuja. Mutta ei sen väliä, sillä ne kolahtivat silti kovaa ja pienestä tytöstä lähtien olen ollut myös suuri Aku Ankka fani! Suomessa Aku Ankan taskukirja ja lehdet ovat hyvin suomennettuja ja läpät ovat ajankohtaisia, joten uskallan ihan kirkkain silmin väittää, että ne voivat olla hyvää ja terveellistä luettavaa lapsillekin. Sillä Aku Ankat ovat oikeasti, hyvien vitsien lisäksi, myös hyvin opettavaisia, oikeine arvoineen ja tapoineen, historiallisine tai ajankohtaisine tapahtumineen, sekä kulttuurillisesti ja kielellisesti hyvin oivallettuja. 

Koska luen niin paljon erilaista kirjallisuutta, tarvitsen myös välillä jotain kevyempää luettavaa, etten lukisi koko ajan vain mm. murhista ja yliluonnolisista yms. asioista ja siihen Aku Ankan taskukirjat ovatkin juuri oikeita. Tähän tehtävään kelpuutan myös monet "naistenhömppä" kirjat, kuten erilaiset kioskipokkarit vaikkapa Nora Robertsilta. Aku Ankan taskukirjat ovat kuitenkin monijakoisempia ja parhaimpia siinä suhteessa, että sellaisen voi vaikkapa sadepäivänä nakata kaverillekin luettavaksi, Sillä Aku Ankat eivät vaadi aiempaa tietämystä kirjallisuudesta, sekä sopivat sellaisillekin ihmisille, jotka eivät kummemmin lukemista harrasta. Aku Ankat sopivat hyvin kaikille, kun uskaltaa vain kokeilla!

Uskallan väittää lukeneeni lähes jokaisen Aku Ankan taskukirjan, sillä usein uusimman tullessa hommaan sen kotiin, koska tiedän mieheni ja ystävieni myös mielellään lukevan niitä meillä. Näitä taskukirjoa luen yleensä hieman eri tyylillä, kuin kirjoja, jotka ahmin heti. Näitä saatan lukea pikkuhiljaa, tarinan pari kerrallaan raskaamman lukemisen välillä. Tällä hetkellä minulla onkin menossa yksi uusimmista, eli Aku Ankan Taskukirja nro. 439, nimeltä "Kovin kolikko". Tämä on näitä paksuimpia, eli tripla, jossa on 768 sivua (hinta 9,90 €). Suosittelen lämpimästi Aku Ankan taskukirjoja kaikille vauvasta vaariin ja sukupuoleen katsomatta. Mutta tätä suosittelen erityisesti esimerkiksi matkalukemiseksi tai mökille, sillä tässä riittää hetkeksi luettavaa muillekin! Aku Ankan taskukirjan tai lehden voit napata näppärästi mukaan mistä vain kaupasta, kioskilta tai huoltoasemalta, joten ei muuta, kuin lukemaan, olkaa hyvät! ...ja vanhemmat osat löydät ongelmitta kirpparilta tai divarista!


Kuten kuvasta näkyy; opettavaista! Vai mitä olette mieltä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!