Arca Fabulorum - Tarina-arkku

Tervetuloa seikkailulle blogiini! Täällä skaala on niin laaja, että löytyy asiaa ihan kaikkialta! Aina esim. kirjoja rakastanut olen, sillä ne avavaat niin monet ovet! Oi tapoja, oi kulttuuria ja historiaa, joita kirjallisuudesta ja hyvistä leffoista tai sarjoista saa! ... Arca Fabulorum - Tarina-arkku, täynnä tarinoita ja pursullaan ideoita.
-peace & love, and respect to you all-

torstai 2. helmikuuta 2017

Miesten aakkoset [ F ]

Miesten aakkosissa on sama idea kuin Naistenkin aakkosissa, jonka toi Suomeen Tarukirjan Margit. Itse päätin sitten alkaa aakkostelemaan myös miehiä, ja nyt olisi vuorossa sitten F-kirjain. Tämän kirjaimen kohdalla tein myös yhden lisäyksen omiin Miesten aakkosiini ja lisäsin neljänneksi kysymykseksi, että kuka olisi ollut mieheni lemppari ja kuvailen häntä yhdellä adjektiivilla. Koska hän oli yksi suurimmista vaikuttajista siihen, että koskaan aloitin tämän blogin, haluan näin kunnioittaa hänen muistoaan ja kiittää tuesta jota sain silloin kuin epäilin itseäni ja jännitin kirjoittamisen aloitusta. Muutenkin F tuntuu vielä tällä hetkellä melko hankalalta ja vaikealta kirjaimelta, mieleen ei tule paljon ketään, mutta toivottavasti vanhat ystäväni Wikipedia ja Google auttaisivat minua löytämään parhaat miehet myös tähän. So let see!
Kaikki maailman kirjaimet muistoksi Sinulle rakkaani, sellaisina kuin sinä niistä pidit. Kuva sivuilta pinterest.fi
Miesten aakkosissa, etsitään miehiä, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella - ja nyt se kirjain on F. Ja kysymyksiä on kolme (tai ehkä neljä... ja nyt viisi tai viisi ja puoli).

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka mies joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (tai molemmat...): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustu paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Lopussa oma lisäykseni: 4.a) Kuka oli mieheni lemppari? b) Entä miestäni kuvaava adjektiivi? Kunniaksi ja muistoksi miehelleni, koska hän sai minut uskomaan itseeni ja aloittamaan tämän blogin. Rest In Peace, my love!

1. Raymond E. Feist, kirjailija itsessään ei ole minulle vielä oikeastaan tuttu, mutta hänen Serpentwar Sagansa vaikuttaa sen verran lupaavalta, että aionkin lisätä sen omaan TBRsataani. Koska F-kirjain on tähän mennessä ollut kaikkein haastavin ja vaikein, olen joutunut etsimään vastauksia vielä tuntemattomilta teiltä, joten päivitänkin tätä sitten, kun olen tutustunut Feistin tuotantoon paremmin.
2. Flea, no tarviiko siihen edes sen kummempaa selitystä, sillä Fleahan on vain yksinkertaisesti ihan maailman paras basisti, yhdessä maailman parhaimmista bändeistä, eli Red Hot Chili Peppersissä. Flea olisi kelvannut mainiosti vastaukseksi myös neloseen, mutta minulla on siihen varattuna parempi ehdotus.
3a) Timothy Findley, on vaikuttanut kirjabloggaritovereideni kirjoitusten perusteella ihan tarpeeksi mielenkiintoiselta, että hänen kirjoihinsa kannattaisi tutustua... So let's see!
3b) Peter Franzénainahan se on ollut pirun kova ja hyvännäköinen näyttelijä, mutta nyt ovat vain pointsit nousseet Vikingsin jälkeen, jossa Peter ja Jasper Pääkkönen vetävät hienot roolisuoritukset. Voi olla ylpeä siitä, että kaksi suomalaista näyttelijää on niin isoissa ja näkyvissä rooleissa tuossa hienossa ja näyttävässä History Channelin sarjassa. Suosittelen Vikingsia erittäin lämpimästi kaikille, IMDb:ssäkin kyseinen sarja on saanut 8,6/10, ja se on tosi kova saavutus kyseisillä sivuilla! Suomessa sarjan neljäs kausi jatkuu subilla vasta syksyllä, mutta luultavasti sen pystyy jo nyt katsomaan viikoittain HBO Nordicilta. Itse seuraan tätäkin sarjaa sitä mukaa kuin se jenkeissä ilmestyy ja suomessa näkyy aina torstaisin. Jos sarja ei ole sinulle tuttu jo ennestään, ota pääsi puskista ja chekkaa nyt ihmeessä ainakin sen ykköskauden traileri.
In Memorian TobyWang
Rest In Peace, my Love. 20.10.2009 - 12.1.2017.
TobyWang 16.2.1981 - 12.1.2017.
Tein tämän viimeisen lisäyksen Miesten aakkosiin, koska mieheni oli niin pirun ylpeä minusta, kun sain vihdoinkin parin vuoden rohkeuden keräämisen jälkeen toteutettua haaveeni ja aloitettua tämän blogin kirjoittamisen. Hän sai minut uskomaan itseeni ja jaksoi aina kuunnella kaikki kirjoitukseni, kun luin ääneen niitä hänelle. Hän oli tukenani ja teki sen mitä tarvitsinkin, eli hyväntahtoisesti "nauroi" minulle epäilyksen hetkinäni, sillä hänen mielestään se oli täysin turhaa ja hullua, sitten hän halasi ja silitti minua, enkä enää epäillyt, vaan taas jaksoin uskoa itseeni. Hän antoi minulle usein todella hyviä vinkkejä, eikä pelkästään tämän blogin suhteen, vaan yleensäkin, me olimme nimittäin pirun kova tiimi! Hän oli iloinen blogistani, koska sen kirjoitus teki minut niin iloiseksi. Joten jos nyt luovuttaisin tai lannistuisin tämän suhteen, hän antaisi minulle varmasti satikutia! Voi kun antaisikin. Kuitenkin, koska hän preppasi minua niin paljon tämän suhteen, haluan vastalahjaksi tehdä edes jotain tähän blogiini liittyvää kiitokseksi hänelle, joten päätin joka kirjaimella kunnioittaa ja kertoa hänestä yhdellä adjektiivilla, sekä kertoa yhden hänen lemppareistaan. Mielestäni se ei ole liikaa, vaan melkein liian vähän, mutta tällä hetkellä en voi muutakaan.
4b) Fiksu, hani, vaikka sä olitkin, yhtään kaunistelematta, maailman höntein ihminen, niin minusta oli mahtavaa olla hönttejä yhdessä. Kuitenkin, sä olit niin äärettömän fiksu, ja opetit minullekin paljon mm. tähtitieteestä, kvanttifysiikasta, tietokoneista, maailmankaikkeudesta ja elämästä ym. yleensä, että olen siitä ikuisesti kiitollinen Sinulle. Ja oikein erityisesti kiitän siitä, että opetit minulle englantia, nyt voin jo myöntää osaavani sitäkin, ainakin paremmin. Mä olin niin tavattoman ylpeä siitä, että sä olit käynyt kuuluisan Kallion itseilmaisulukion ja että sun päättötodistuksesi keskiarvo oli yli yhdeksän. Sä oli niin pirun fiksu... ja niin pirun höntti. Ja siksi me sovittiinkin niin pirun hyvin yhteen.
a) Fever Ray, vaikka kyseessä onkin artistinimi, on tämä parempi vastaus tähän kuin mikään toinen. Nimittäin Fever Rayn Seven oli meidän mielestämme ehdottomasti maailman paras levy, enkä nyt sano tätä, koska minusta on niin, vaan koska tiedän, että meistä oli niin. Suosittelen painelemaan tästä suoraan youtubeen kuuntelemaan sitä; ole hyvä ja nauti! 

Chekkaa myös keitä muita olen aakkostellut:

Naisten aakkoset: ( A ) ( B ) ( C ) ( D )

Miesten aakkoset: [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ]

-peace & love, and respect to you all-

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se piristi päivääni! :)
-peace & love, and respect to you all!